GOLDFISH ICT introduceert S4/HANA-templates voor food, agro en life sciences

Waardenburg, 17 december 2015 – Toezichthouders vragen tegenwoordig steeds meer informatie van het groot- en middenkleinbedrijf. Het is daarmee voor onder meer de sectoren food, agro en life sciences essentieel om gegevens goed vast te leggen. Reden voor Goldfish ICT Services om specifieke oplossingen te ontwikkelen voor de voedingsindustrie, de agrarische sector en de farmaceutische industrie.

Een ERP-systeem was tot voor kort vaak geen oplossing om te voldoen aan de eisen van toezichthouders. Het brengt immers relatief lange implementatietijden en hogere kosten met zich mee. Dankzij de opkomst van cloudoplossingen zoals SAP S4/HANA behoren deze uitdagingen echter tot het verleden.

SAP S/4HANA maakt het mogelijk om vanuit een enkele gebruikersinterface informatie in te zien die zich bevindt in los van elkaar functionerende informatiesystemen. Hierdoor hebben ondernemingen per direct inzicht in hun data vanaf ieder willekeurig apparaat zoals tablets en smartphones.

Vooringerichte functionaliteiten

Om deze oplossing geschikt te maken voor specifieke branches, heeft Goldfish ICT Services zogenoemde templates ontwikkeld. Hierin zijn bepaalde voor een sector vereiste functionaliteiten al standaard aanwezig.

  • Voedingsindustrie: Denk aan requirements zoals tracking en tracing van ingrediënten, de producthoudbaarheid, kwaliteitsmanagement en levering.
  • Agrosector: Deze sector heeft een zeer goed inzicht nodig wat er op het land gebeurt. Daarmee kunnen agrariërs inzien welke gewassen op welke locatie zijn geteeld en welke bemestingsmiddelen zijn gebruikt voor de landbouwproducten. Daarnaast kunnen zij producten opsporen van teler tot aan de retailer.
  • De farmabranche beschikt dankzij de nu beschikbare templates over een compleet gevalideerde omgeving die de kwaliteit garandeert en het volledig naleven van regelgeving mogelijk maakt. Tegelijkertijd kan de sector hiermee de time-to-market van nieuwe oplossingen aanzienlijk verkorten.

Voordelen

Door de combinatie van een ERP-oplossing en de templates hebben organisaties uit deze drie branches minder behoefte aan maatwerk. Mede daardoor kunnen zij de implementatietijd drastisch verkorten tot 6 tot 8 maanden. Ook kunnen zij 50 procent besparen op de kosten ten opzichte van traditionele ERP-oplossingen.

Certificering

De industry templates van Goldfish ICT voor S4/HANA zijn gecertificeerd door SAP.

Marcel Pothof, Director Food & Agro bij Goldfish ICT: “Dankzij de beschikbaarheid van deze nieuwste functionaliteiten zijn organisaties nog beter voorbereid op de toekomst. Doordat HANA in real-time werkt via een in-memory platform, kunnen zij efficiënter werken en sneller en beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Bedrijfsprocessen worden inzichtelijker en transparanter. Dat is nodig zodat zij kunnen omgaan met de uitdagingen op het gebied van online beschikbaarheid, dataverwerking, gebruikerservaring, procesoptimalisatie en workflow.”

Over Goldfish ICT Services
Goldfish ICT Services is een middelgroot adviesbureau, werkzaam voor de agro-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie in de Benelux. Goldfish consultants combineren branche-, proces- en ICT-expertise om, samen met klanten en partners, te komen tot concrete oplossingen. Geen hoogdravende verhalen maar echte resultaten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.goldfish-ict.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: