Faraday Future ontwikkelt nieuwe elektrische auto met Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform

Dassault Systemse Faraday Future

‘s-Hertogenbosch, 14 januari 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat Faraday Future het 3DEXPERIENCE-platform heeft geïmplementeerd. Deze ontwikkelaar van elektrische auto’s gebruikt ‘Target Zero Defect’ en ‘Smart Safe & Connected’ voor de conceptauto die op de CES 2016 in Las Vegas is onthuld. Beide oplossingen zijn in twee weken voor ruim 400 medewerkers geïmplementeerd voor ontwerpen, simuleren en productievoorbereiding.

Relatie mensen en auto’s

Faraday Future en Dassault Systèmes zien fundamentele veranderingen in de relatie tussen mensen en auto’s. Voor de volgende generatie auto’s moeten fabrikanten hun traditionele ontwerpdisciplines integreren met internet-connectiviteit, alternatieve krachtbronnen en autonome rijtechnologie. Faraday Future concludeerde dat Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform het enige innovatieplatform is dat de vereiste snelle integratie van ontwerpen en technologie mogelijk maakt.

Nieuwe auto-ervaring

“In onze aanpak staat de gebruiker centraal en technologie op de eerste plaats, met als ultieme doel de toekomstige auto-ervaring te integreren met het leven van onze klanten”, zegt Nick Sampson, Senior Vice President, Product R&D, Faraday Future. “Dassault Systèmes’ focus op customer experience en ongeëvenaarde technische mogelijkheden bieden ons de kans om in bijzonder korte tijd de meest geavanceerde elektrische auto’s te ontwikkelen en te introduceren. Oplossingen als ‘Target Zero Defect’ en ‘Smart Safe & Connected’ maken het verschil voor Faraday Future.”

Transformatie mobility industrie

“Faraday Future gaat de transport- en mobility-industrie transformeren”, zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry, Dassault Systèmes. “Door te partneren met Dassault Systèmes, kiezen zij voor een bewezen oplossing die snel te implementeren is en het ontwikkelproces aanzienlijk verkort. Tevens kunnen zij daardoor profiteren van onze ervaring met integratiemogelijkheden tussen de automobielindustrie en de hightech-sector.”

Productie in Las Vegas

Het 3DEXPERIENCE-platform helpt Faraday Future de elektrische conceptauto marktrijp te maken en te gaan produceren in een nieuw te bouwen fabriek in North Las Vegas. Daar gaan zij ook Dassault Systèmes’ ‘Lean Production Run’ oplossing implementeren voor het optimaliseren van de productie, kwaliteitscontrole en real-time inzicht in alle processen. Door het 3DEXPERIENCE-platform in de volle breedte te gebruiken, kan Faraday Future een moderne hightech fabriek ontwikkelen die aan de hoogste standaarden voldoet voor het bouwen van een nieuwe generatie auto’s.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: