WatchGuard introduceert AP300 access point

Veiligheid en naadloze roaming belangrijke speerpunten

WatchGuard AP300

Den Haag, 15 januari 2016WatchGuard Technologies heeft de AP300 geïntroduceerd, een access point toegespitst op veilige draadloze toegang en naadloze roaming. De AP300 ondersteunt de nieuwste 802.11ac-standaard en bevat een aantal nieuwe zakelijke functies.

De AP300 verbetert de roaming van toestellen binnen kantoorpanden, belangrijk voor bijvoorbeeld ononderbroken VoIP-gesprekken. Zo bevat het access point ‘Fast Roaming’, een functie die de stabiliteit en de geluidskwaliteit van VoIP-gesprekken op kantoor ten goede komt. Een andere functie is Fast Handover, die devices met een zwak signaal die blijven ‘plakken’ bij een access point naadloos doorstuurt naar het volgende access point. De functie Band Steering stuurt apparaten automatisch naar de relatief rustige 5GHz-band, voor een stabielere verbindingen in de drukke 2.4GHz-band.

Nadruk op veiligheid

WiFi-toegang is allang geen luxe meer in bedrijven, winkels en publieke ruimten. Toch is de veiligheid vaak een ondergeschoven kindje. Met de populariteit van WiFi groeit dan ook het aantal gerichte en opportunistische aanvallen hierop.

“Organisaties uit allerlei branches kampen met toenemende druk vanuit klanten, vendoren en medewerkers om draadloze netwerktoegang te bieden. Helaas proberen hackers ook steeds vaker een voet tussen de deur te krijgen”, vertelt Ryan Orsi, product manager van WatchGuard. “Organisaties moeten zich daarom beter verdedigen, zeker als het om WiFi-netwerken gaat. Bedrijven die hun hotspots niet voldoende beveiligen, stellen hun klanten en partners bloot aan allerlei risico’s. Het AP300 access point biedt de nieuwste draadloze technologie en de beste veiligheidsvoorzieningen om klanten te beschermen tegen cyberdreigingen.”

WatchGuard heeft in de AP300 voorzieningen voor onder andere de volgende gevaren ingebouwd:

Onderscheppen van WiFi-wachtwoorden

Draadloze access points die nog gebruikmaken van oude veiligheidsprotocollen als WEP zijn gemakkelijke doelwitten, want wachtwoorden zijn hierbij zeer eenvoudig te achterhalen.

Valse hotspots

Cybercriminelen kunnen eenvoudig een valse hotspot opzetten met een SSID die gelijk is aan die van het bedrijfsnetwerk. Nietsvermoedende gebruikers die hierop inloggen kunnen vervolgens vrij gemakkelijk worden geïnfecteerd met kwaadaardige code.

Malware van andere gebruikers

Klanten die verbinding leggen met een draadloos gastnetwerk lopen risico op besmetting door andere, kwaadwillende gebruikers. Een veelgebruikte tactiek door hackers is het achterlaten van een ‘backdoor’, zodat ze op een later moment kunnen terugkeren en gevoelige data kunnen stelen.

Afluisteren

Gasten lopen het risico dat hun privé communicatie op open netwerken wordt onderschept met speciale software.

Datadiefstal

Gebruikers van WiFi-netwerken lopen het risico op datadiefstal. Cyberdieven kunnen documenten en andere gegevens uit het netwerkverkeer onderscheppen.

Ongepast of illegaal gebruik

WiFi-netwerken staan bloot aan risico’s als ongepast gebruik. Medewerkers kunnen zonder speciale voorzieningen bij ongepaste content als games, gokspellen, illegale downloads of porno. Dat veroorzaakt niet alleen productiviteitsverlies, maar kan zelfs resulteren in rechtszaken.

Besmette apparaten

Met de groei van het aantal gebruikers op een netwerk, groeit ook het risico dat apparaten verbinding maken die besmet zijn met malware. Deze malware kan zich vervolgens in een rap tempo verspreiden, zoals de Android-malware Stagefright onlangs liet zien.

Voor de bescherming tegen dergelijke risico’s heeft de AP300 voorzieningen aan boord als anti-virus, Intrusion Prevention Service (IPS), WebBlocker, spamBlocker, App Control, Reputation Enabled Defense, APT Blocker en Data Loss Prevention. Elk van deze services is beheersbaar vanuit een enkele console en opereert zonder snelheidsverlies voor het netwerk.

Aanvullende bronnen

Meer informatie over de AP300 access points is te vinden op het WatchGuard Security Center blog.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard® Technologies, Inc is een wereldwijd leider op het gebied van geïntegreerde, multifunctionele zakelijke security-oplossingen. Deze combineren op intelligente wijze industry-standard hardware, best-in-class security-voorzieningen en policy-gebaseerde beheertools. WatchGuard levert gebruikersvriendelijke maar krachtige bescherming voor honderdduizenden bedrijven en organisaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl. Voor extra informatie, aanbiedingen en updates, volg WatchGuard op Twitter (@WatchGuardTech), Facebook of via LinkedIn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: