LeaseWeb kiest voor SAP Cloud for Customer en voor Acorel als implementatiepartner

‘s-Hertogenbosch, 25 januari 2016 – Hostingprovider LeaseWeb Nederland en SAP partner Acorel gaven op 11 januari officieel het startsein voor het implementatietraject van SAP Cloud for Customer (C4C). LeaseWeb wordt daarmee de eerste Nederlandse Cloud Service Provider die gaat werken met de SAP cloudoplossing voor Customer Relationship Management. Bjorn Tammer, Program Manager van LeaseWeb: “Straks is al onze klantinformatie gebundeld op één platform.”

LeaseWeb’s servicebedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten verzorgen de cloudhosting voor ruim 17.500 klanten, variërend van zelfstandige internetprofessionals tot Hallmark en AFAS Software. Vanwege een explosieve groei in de afgelopen jaren heeft LeaseWeb Nederland nu behoefte aan systemen die de processen op grote schaal ondersteunen. De implementatie van de CRM-cloudoplossing is daar een onderdeel van.

Eén platform voor sales en service
LeaseWeb koos voor SAP Cloud for Customer als CRM-systeem. “C4C past bij onze IT-omgeving en bij onze doelstelling om een betrouwbare, waardevolle partner te zijn voor onze klanten”, legt Tammer uit. Straks kan alles worden vastgelegd in het CRM-systeem in de cloud. Van contactmomenten tot afspraken, en van vragen tot wensen. Zo ontstaat er van elke afzonderlijke klant een compleet profiel.

Acorel als implementatiepartner
LeaseWeb ging op zoek naar een passende implementatiepartner. Die moest snel kunnen schakelen en specialist zijn op het gebied van customer engagement. Na een selectietraject kwamen ze uit bij Acorel. “Ik geloof in de best-of-breed benadering”, vertelt Tammer. “En Acorel is specialist in Nederland op het gebied van customer engagement en CRM-systemen.” Dat werd nog eens extra bevestigd toen bleek dat ook de verantwoordelijke accountmanagers van SAP enthousiast zijn over Acorel.

Een fundament voor customer engagement
Joost Goudriaan, accountmanager bij Acorel, over het innovatieve karakter van de implementatie: “We hebben een oplossing samengesteld waarbij SAP C4C het fundament vormt voor Customer Relationship Management. Het systeem is helemaal ingebed in de bestaande processen en applicaties. Zo zijn er koppelingen met de chat-tool, telefoonoplossing, marketing-oplossing en socialmediakanalen van LeaseWeb.” Via de cloud hebben de medewerkers van LeaseWeb Nederland straks altijd en overal inzicht in de actuele klantinformatie. Tammer: “Wij staan te popelen om met de nieuwe SAP systemen aan de slag te gaan!”

Over LeaseWeb
LeaseWeb is een wereldwijd opererend Infrastructure as a Service (IaaS) hostingmerk met een portfolio van meer dan 17.500 klanten, variërend van MKB tot multinationals. LeaseWeb levert een variëteit aan hosting oplossingen met 24/7 support, waaronder Public Cloud, Private Cloud, Bare Metal Servers, CDN (Content Delivery Network), Colocatie, Dedicated Servers, Managed Hosting, Application Security en Hybrid Hosting. LeaseWeb heeft meer dan 65.000 fysieke servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft tien datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zijn aangesloten op een omvangrijk wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 5,5 Tbps. Voor meer informatie, ga naar www.leaseweb.com.

Over Acorel
Acorel helpt organisaties om de Customer Engagement te verbeteren. Met toegankelijke IT-oplossingen die zorgen voor een soepele Customer Journey, concentreert Acorel zich op Mobility, CRM, Cloud, Hybris Commerce en Hybris Marketing. Acorel bewijst zich al jarenlang als een veelzijdige SAP Gold partner op het gebied van sales-, service- en marketingprocessen. Acorel is gevestigd in ‘s Hertogenbosch en werkte onder meer voor Bose, Douwe Egberts, Agrifirm en Sanoma Media. www.acorel.nl

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: