Concur en Booking.com slaan handen ineen

Meer dan 800.000 hotels beschikbaar voor zakelijke reizigers

Amsterdam, 2 februari 2016 – Leverancier van zakelijke travel & expense-oplossingen Concur en boekingssite Booking.com gaan een strategische samenwerking aan. Dankzij de samenwerking komen meer dan 800.000 accommodaties beschikbaar in Concur Travel.

De samenwerking betekent een grote stap voorwaarts voor iedereen die regelmatig zakelijke reizen boekt. Het hotelaanbod binnen zakelijke travel & expense-oplossingen is relatief beperkt, waardoor veel zakenreizigers hun reizen boeken via consumentenwebsites als Booking.com. Daarmee boeken werknemers buiten de officiële zakelijke kanalen om.

Zakenreizen blijven daardoor veelal onzichtbaar voor het management tot de onkosten hiervoor worden ingediend. Dat brengt allerlei risico’s met zich mee. Zo willen werkgevers dat werknemers zo veilig mogelijk op reis gaan, zodat hen niets overkomt. Daar komt bij dat werkgevers zelfs aansprakelijk gesteld kunnen worden voor incidenten. Hierdoor is een goede informatieverstrekking voorafgaand aan zakelijke reizen essentieel. De samenwerking maakt dat nu mogelijk. Daarnaast is het handmatig declareren van de kosten verleden tijd. Alle boekingen en kostenverwerkingen kunnen nu automatisch via Concur Travel plaatsvinden.

Verwachtingen
De samenwerking speelt in op het huidige verwachtingspatroon van gebruikers. Zakelijke reizigers hebben hoge verwachtingen van boekingsdiensten, omdat zij vanuit hun privé-leven een ruime keuze aan hotels gewend zijn. Dankzij de samenwerking kan Concur die verwachtingen waarmaken binnen een gecontroleerde, zakelijke omgeving.

Transparantie
Kristof Huet, Director Benelux en Nordics bij Concur, is erg verheugd over de samenwerking met Booking.com. “Het vergroot de transparantie van zakenreizen enorm, omdat het de verleiding wegneemt accommodaties te boeken buiten de officiële kanalen om. Dat voorkomt risicovolle situaties met werknemers omdat organisaties in staat zijn proactief te communiceren over de veiligheid binnen risicolanden. Bovendien kunnen organisaties er nu zorg voor dragen dat alle boekingen binnen hun eigen beleidsregels vallen. Dat bespaart organisaties veel geld, omdat zij nu vaak declaraties betalen waar de werknemer helemaal geen recht op heeft.”

Naast Booking.com werkt Concur ook samen met onder meer AccorHotels, Airbnb, Air Canada, Avis, Enterprise, Etihad Airways, HotelTonight, InterContinental Hotels Group (IHG), Lufthansa, National Car Rental, Marriott (International), Starwood Hotels & Resorts, Sixt, United Airlines en Wally Park. Zakelijke reizigers kunnen bij deze partners vaak rechtstreeks boeken op de site of via de app van een partner.

Over Concur
Concur, onderdeel van SAP, levert cloudgebaseerde diensten om het managen van zakenreizen en het beheer van reiskosten zo eenvoudig mogelijk te maken. Door data, toepassingen en mensen met elkaar te verbinden, levert Concur een zorgeloze ervaring en totale transparantie in de kosten die waar en wanneer dan ook worden gemaakt. Concur dienstverlening past zich aan de voorkeuren en schaal van de individuele gebruiker aan zodat zij voldoen aan de vraag van het bedrijf, of deze nu groot is of klein. Dit stelt de gebruiker in staat de focus te leggen op de voor hun bedrijf belangrijkste zaken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.concur.com

Over Booking.com
Booking.com B.V., een dochteronderneming van de Priceline Group (Nasdaq: PCLN), garandeert sinds de oprichting in 1996 de beste prijs voor alle soorten accommodaties, van kleine, door families beheerde bed & breakfasts tot zeer luxueuze vijfsterrencomplexen. Met 950.000 kamernachtreserveringen per dag, trekken de website en apps van Booking.com bezoekers van over de hele wereld, zowel zakenreizigers als vakantiegangers. De website is internationaal van opzet; hij is beschikbaar in meer dan 40 talen en biedt 854.610 actieve accommodaties in 221 landen en gebieden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: