Dassault Systèmes rapporteert sterk vierde kwartaal dankzij toenemende 3DEXPERIENCE-adoptie

‘s-Hertogenbosch, 8 februari 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes
heeft de resultaten over het vierde kwartaal van 2015 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met elf procent, naar 796,5 miljoen euro. Daardoor realiseerde het bedrijf in 2015 een totale omzet van bijna 2,84 miljard euro, een groei van dertien procent in vergelijking met 2014 (IFRS, op basis van constante valuta). Het sterke vierde kwartaal is onder andere te danken aan 45 procent omzetgroei van de 3DEXPERIENCE-software.

Transformatie producten, content, services en businessmodellen
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“Bedrijven ondergaan ingrijpende transformaties op het gebied van producten, content, services en businessmodellen. De resultaten die zij behalen met 3DEXPERIENCE, bewijzen de toegevoegde waarde die onze software biedt om sneller te kunnen reageren op complexe uitdagingen en om geplande doelstellingen te realiseren.”

Toepassingsvoorbeelden
“Wij zien bijzondere voorbeelden van de huidige technische mogelijkheden. In ‘Virtual Singapore‘ slaagt men erin een complete stad te representeren en te simuleren. Inclusief het integreren en analyseren van alle big data die in zo’n wereldstad worden gegenereerd. Er zijn ook klanten die complete vliegtuigen in de cloud ontwerpen en engineeren, dankzij de capaciteit en robuustheid van de 3DEXPERIENCE-cloudoplossingen. Toepassingen die jaren geleden nog ondenkbaar waren.”

3DEXPERIENCE Industry Solutions
“Onze 3DEXPERIENCE Industry Solutions en het platform leveren belangrijke toegevoegde waarde voor klanten, door de integratie van productinnovatie, simulatie en productie. Zowel de grootste OEM-ers als MKB-bedrijven kunnen daarmee sneller hun businessdoelstellingen monitoren en realiseren. Door het naar wens binnen het eigen bedrijf te implementeren, of eenvoudig via de cloud te gebruiken.

3DEXPERIENCE-adoptie
“Samengevat zijn wij blij met de snelgroeiende 3DEXPERIENCE-adoptie, gezien de veel hogere omzet daarin tijdens het vierde kwartaal. Mede daardoor is 2015 beter dan verwacht geëindigd. Vooruitkijkend blijven wij klanten helpen met de transformaties die nodig zijn om de mogelijkheden die zij zien te realiseren.”

Over Dassault Systèmes  
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: