DCNS ontwikkelt nieuwe maritieme oplossingen met Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-innovatieplatform

3D Dashboard1_Copyright Dassault Systèmes

‘s-Hertogenbosch, 11 februari 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat DCNS het 3DEXPERIENCE-platform gaat gebruiken voor het ontwerpen, engineeren en bouwen van nieuwe maritieme oplossingen. DCNS gaat met het 3DEXPERIENCE-platform de complete levenscyclus managen van nieuwe generatie fregatten, patrouillevaartuigen, vliegdekschepen en landingsvaartuigen (LPD’s). Met als doel vanaf de eerste conceptideeën tot en met het onderhoud voor klanten, de operationele performance en concurrentiekracht wereldwijd te verbeteren.

Integratie systemen en infrastructuur

Voor het ontwerpen en engineeren van maritieme oplossingen is een naadloze integratie van alle gebruikte systemen en infrastructuur vereist. Zoals conventionele en nucleaire aandrijvingen, radarinstallatie, raketlanceerinrichtingen en communicatiesystemen. De gebruikers daarvan moeten altijd kunnen vertrouwen op een betrouwbare werking en actuele informatie ter ondersteuning van hun besluitvorming. De oplossingen van DCNS zijn wereldwijd toonaangevend met betrekking tot hun operationele functionaliteit voor multifunctionele missies. Met de industrieoplossingen voor marine en offshore, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, kunnen zij de capaciteit en flexibiliteit vergroten, en efficiëntere oplossingen leveren die nog beter concurreren.

Concurrentievoordeel

“De capaciteit om tijdig, betrouwbaar en efficiënt te kunnen inspelen op vragen van klanten, rekening houdend met extreme complexiteit, vergaande integratie en operationele levenscycluskosten, is een belangrijk concurrentievoordeel”, zegt Herve Guillou, President & Chief Executive Officer van DCNS. “Onze samenwerking met Dassault Systèmes en hun maritieme oplossingen bieden een praktische roadmap voor het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen.”

Marine- & offshoremarkt

“De marine- en offshoremarkt innoveert om te anticiperen op strategische kansen”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “DCNS’ beslissing om het 3DEXPERIENCE-platform te adopteren voor het creëren van een virtuele versie van alle producten, tijdens de hele levenscyclus, helpt hen naar een nieuw performanceniveau. Dit partnership is vergelijkbaar met onze onlangs bekendgemaakte samenwerking met Meyer Werft, marktleider in cruiseschepen. Samen bedenken en ontwikkelen wij de volgende generatie maritieme oplossingen en offshoreplatformen, met vergaand geïntegreerde systemen, om onze klanten een unieke experience te leveren.”

Over DCNS
DCNS is marktleider in maritieme defensieoplossingen en innovator op energiegebied. Het succes van dit wereldwijd opererende technologiebedrijf is gebaseerd op het voldoen aan klantbehoeften, diepgaande kennis, onderscheidende industriële resources en innovatieve strategische partnerships. DCNS ontwerpt en bouwt onderzeeërs en andere schepen, met alle bijbehorende systemen, infrastructuur en ondersteunende dienstverlening op een marinebasis of scheepswerf. Het bedrijf heeft de focus tevens verbreed naar duurzame energie. Bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid is DCNS lid van de United Nations Global Compact. DCNS groep heeft in 2014 met 13.130 medewerkers een omzet van €3.1 miljard gerealiseerd.
Kijk voor meer informatie op: www.dcnsgroup.com

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: