Nieuwe alliantie ngena levert wereldwijde connectiviteit met substantieel snellere uitrol

Vianen, 29 februari 2016Deutsche Telekom, CenturyLink, Reliance and SK Telecom hebben op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe alliantie ‘ngena‘ (‘The Next Generation Enterprise Network Alliance’) aangekondigd. Ngena levert vanaf de eerste helft van 2017 een wereldwijd Virtual Private Network aan de grootzakelijke markt dat de infrastructuren van alle afzonderlijke spelers combineert.

De alliantie levert daarbij volledige connectiviteit binnen een substantieel snellere periode. De klant ondervindt bovendien geen hinder van ingewikkelde processen, fysieke landsgrenzen, meerdere aanspreekpunten, diverse SLA’s en technische drempels. Naar verwachting zal de alliantie tegen de tijd dat er gelanceerd wordt uit meer dan twintig partners bestaan.

Korte uitrolperiode

Ngena is een gebruiksvriendelijke one-stop-solution voor zakelijke netwerkdiensten met een zeer korte uitrolperiode. Dat is nodig, want in de huidige digitale economie is er geen ruimte meer om lang te wachten op netwerkconnectiviteit en het doorworstelen van ingewikkelde procedures. Klanten kunnen dankzij dit vernieuwende businessmodel hun telecommunicatiediensten via een enkel aanspreekpunt afnemen. In plaats van verschillende afspraken in verschillende landen, profiteren zij van wereldwijd geldende service levels. De netwerkdiensten zijn bovendien van een hoog niveau wat betreft flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit.

Ngena opereert voor haar partners op de achtergrond, de eindklant behoudt zijn vertrouwde contact bij zijn bestaande aan de alliantie deelnemende dienstenleverancier. Technologiepartner Cisco zorgt voor de connectiviteit en gestandaardiseerde interfaces tussen de diensten en netwerken van de alliantiepartners.

Volledig portfolio

De alliantie biedt een zeer compleet dienstenportfolio. Naast het verzorgen van connectiviteit en de netwerkinfrastructuur levert ngena aanvullende diensten vanuit de cloud. Denk daarbij aan volledige internationale VPN-functionaliteit, Application Performance Management (APM), WAN/LAN-beheer en -optimalisatie. Maar ook aanvullende diensten als Unified Communication & Collaboration (UCC), geavanceerde security-diensten en platformspecifieke API’s voor de adoptie van industrie-specifieke gebruikstoepassingen.

De partneralliantie profiteert van toenemende netwerkconvergentie en de snelle opmars van Software Defined Networks (SDN) en cloudtechnologie. Het ethernetprotocol zorgt voor de nodige cohesie tussen de netwerken en creëert een gezamenlijk grid. De fysieke en virtuele netwerkonderdelen worden beheerd vanuit hubs in Europa, Amerika, Azië en maken gebruik van geautomatiseerde provisioning.

Vraag vanuit de business

Volgens Timotheus Höttges, CEO van Deutsche Telekom AG, is er vanuit de business vraag naar een dergelijke alliantie. “Complexe individuele contracten en orderprocessen hebben geen plaats meer in deze digitale economie. Bedrijven moeten snel ‘in business’ kunnen zijn. En diensten die enkel en alleen gebaseerd zijn op het publieke internet zijn niet veilig en betrouwbaar genoeg voor real-time toepassingen als logistiek, de maakindustrie en telegeneeskunde. Een netwerk zonder voldoende servicekwaliteit is een risico dat klanten niet willen nemen. Daarom voorziet deze alliantie enterprise-klanten sneller dan ooit tevoren in een veilig, krachtig, snel globaal communicatienetwerk.”

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 151 miljoen mobiele klanten, ongeveer 30 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2014). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 228.000 werknemers. In het boekjaar 2014 realiseerde de Groep 62,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan 60 procent buiten Duitsland (cijfers 31 december 2014).

Over T-Systems
T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.800 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2014 genereerde T-Systems circa 8,6 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: