WatchGuard introduceert M4600 en M5600: snelle en modulaire UTM-appliances

WatchGuard-M4600-M5600-UTM

null

Den Haag, 1 maart 2016WatchGuard Technologies introduceert twee nieuwe modellen in hun Firebox-serie van UTM-appliances: de M4600 en M5600. Beide appliances bieden hoge snelheden, flexibele poortconfiguraties en redundante stroomvoorziening. WatchGuard richt zich met deze nieuwe modellen voornamelijk op grote organisaties die beschikken over meerdere fysieke locaties.

De hoge snelheid en flexibiliteit maken de appliances geschikt voor zogenaamde ‘hub-and-spoke’-installaties, waarbij een centrale UTM (de hub) alle aangesloten locaties beheert en beveiligt. Deze appliances zijn uitermate geschikt als hub, doorgaans fysiek geplaatst op het hoofdkantoor. Vanuit daar beheren en beveiligen ze alle communicatie tussen het hoofdkantoor en alle overige filialen en (thuis)werklocaties.

Extra poorten

De appliances zijn uit te breiden met extra fiber- of koperpoorten via additionele netwerkmodules. Iedere appliance heeft daarvoor twee vrije slots beschikbaar. De mogelijkheden zijn daarbij 4x10Gb fiber, 8x1Gb koper, of 8x1Gb fiber. Gebruikers kunnen de poortconfiguratie naar wens aanpassen. Deze kan daarnaast flexibel meegroeien met het netwerk.

Dimension

Alle WatchGuard-appliances hebben toegang tot Dimension. Deze oplossing voor thread intelligence verzamelt data van het gehele netwerk en vertaalt deze in visueel rijke en actiegerichte informatie. Met Dimension krijgen IT-beheerders niet alleen inzicht in wat op het netwerk gebeurt, maar kunnen ze ook proactief actie ondernemen, veiligheidspolicy’s direct bijwerken en kwaadaardige applicaties, websites en gebruikers direct een halt toeroepen.

“Nog steeds moeten organisaties prestaties opofferen voor veiligheid. Dat zou niet meer moeten”, zegt Brendan Patterson, directeur Product Management bij WatchGuard. “Goed presterende, flexibele UTM-beveiligingsoplossingen met hoge snelheden – zoals onze Fireboxen – voorkomen dit. De Fireboxen consolideren belangrijke netwerk- en veiligheidsfuncties in een enkel, centraal beheerd UTM-platform. Ze zijn eenvoudig uit te rollen en bieden een gebruiksvriendelijk beheer.”

Bekijk de technische briefing voor meer informatie.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard® Technologies, Inc is een wereldwijd leider op het gebied van geïntegreerde, multifunctionele zakelijke security-oplossingen. Deze combineren op intelligente wijze industry-standard hardware, best-in-class security-voorzieningen en policy-gebaseerde beheertools. WatchGuard levert gebruikersvriendelijke maar krachtige bescherming voor honderdduizenden bedrijven en organisaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl. Voor extra informatie, aanbiedingen en updates, volg WatchGuard op Twitter (@WatchGuardTech), Facebook of via LinkedIn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: