DS introduceert nieuwe DS 3 met Dassault Systèmes ‘Virtual Garage’ op Geneva Motor Show

Nieuw automodel te beleven en te personaliseren in virtual reality

Dassault-systemes-virtual-garage-DS 3

‘s-Hertogenbosch, 3 maart 2016 – DS, het premium automerk van PSA, heeft een levensechte virtual reality showroom-ervaring gecreëerd voor de introductie van de nieuwe DS 3 tijdens de 86th Geneva International Motor Show. Het merk maakt daarvoor gebruik van de oplossing ‘Virtual Garage’ van 3D-experience specialist Dassault Systèmes. De show vindt dit jaar plaats van 3 t/m 13 maart.

Personaliseren in virtual reality

Het DS-merk presenteert de nieuwe DS 3 op een aandachttrekkende dynamische wijze, zonder daarbij een fysieke auto te gebruiken. Met behulp van een HTC Vive-headset en een joystick kunnen beursbezoekers de nieuwe DS 3 van alle kanten bekijken en personaliseren. Zo kunnen ze de autokleur, het dak en interieur veranderen naar eigen voorkeuren, maar ook deuren virtueel openen en sluiten om de auto van binnen te beleven.

Virtual Garage

De ‘Virtual Garage’-oplossing van Dassault Systèmes is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-innovatieplatform. Daarmee kunnen autofabrikanten 3D verkoop- en marketingmaterialen, applicaties en evenementervaringen creëren en zo de merkemotie en productbeleving richting klanten communiceren. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van bestaande CAD-informatie, 2D/3D projecties, augmented reality, gamificatie, interactieve concepten en motion-technologie.

Ruim 3 miljoen mogelijke configuraties

De technologie van Dassault Systèmes is belangrijk voor de nieuwe DS 3, omdat klanten deze auto in ruim 3 miljoen configuraties kunnen bestellen. Het DS-merk heeft de ‘DS Virtual Vision’ experience gecreëerd om alle personalisatiemogelijkheden beter inzichtelijk te maken. Tijdens de Geneva International Motor Show is de wereldwijde première van deze levensechte 3D-experience.

Ongelimiteerde creatieve vrijheid

“Met de ‘Virtual Garage’ industry solution experience hebben bedrijven ongelimiteerde creatieve vrijheid om op betaalbare wijze nieuwe automodellen te introduceren, rekening houdend met alle klantvoorkeuren”, zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Indrukwekkende en zelf te veranderen experiences verhogen de emotionele betrokkenheid van klanten bij een dealerbezoek, op beurzen en andere evenementen. Dassault Systèmes biedt marketing- en verkoopteams de mogelijkheid volledige evenementen te adresseren, om zowel de aandacht van potentiële klanten als de hele markt te trekken.”
Meer informatie over Dassault Systèmes’ industry solution experiences voor de transportation & mobility industry is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/transportation-mobility/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: