Vestas Wind Systems kiest voor ‘Sustainable Wind Turbines’ van Dassault Systèmes

Grootste windturbinefabrikant standaardiseert systemen en processen in wereldwijde productienetwerk via het 3DEXPERIENCE-platform

Vestas-wind-dassault

‘s-Hertogenbosch, 10 maart 2016Vestas Wind Systems A/S, de grootste windturbinefabrikant in de wereld, heeft gekozen voor de ‘Sustainable Wind Turbines’-oplossing van 3D-experience specialist Dassault Systèmes. Hiermee wil het bedrijf wereldwijd productiefaciliteiten en supply chain-processen standaardiseren en verdere expansieplannen ondersteunen.

Levenscyclusmanagement windturbines

In 2025 is windenergie naar verwachting verantwoordelijk voor 10% van alle benodigde elektriciteit. In deze snel veranderende markt is het voor fabrikanten van windturbines belangrijk op flexibele wijze hoge kwaliteit producten te kunnen produceren, die voldoen aan lokale regelgeving. Met ruim 56.800 geleverde installaties in 75 landen op zes continenten, wil Vestas in elke fabriek elk product kunnen produceren. Verder willen ze op basis van een outsourcingstrategie grip houden op de kosten en kwaliteitsdoelstellingen, tijdens de 20-jarige levenscyclus van windturbines.

‘Sustainable Wind Turbines’

‘Sustainable Wind Turbines’ van Dassault Systèmes is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. De daarin aanwezige applicaties DELMIA en Apriso bieden alle benodigde engineering-, productie- en projectmanagementfunctionaliteit, voor het multidisciplinair delen van informatie in een wereldwijde samenwerkingsomgeving. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om productieprocessen virtueel te plannen en te valideren, voordat ze deze fysiek starten. Dat zorgt voor kostenbesparingen, voorkomt vertragingen op de werkvloer en verbetert grip op de kwaliteit en de gewenste productiecapaciteit.

Real-time inzicht en controle over wereldwijde productieprocessen

Via ‘Sustainable Wind Turbines’ krijgt Vestas een uniforme digitale oplossing voor real-time inzicht en controle over de productieprocessen in 19 fabrieken verspreidt over de wereld. Geïntegreerd met het aanwezige ERP-systeem. Daardoor kunnen ze de benodigde mensen, apparatuur, tooling en grondstoffen beter plannen en managen, maar ook andere processen in de supply chain zoals kwaliteitsbewaking, distributie en onderhoud. Samengevat biedt de nieuwe oplossing een grotere operationele flexibiliteit en de mogelijkheid om sneller in te spelen op veranderingen, terwijl Vestas gerealiseerde verbeteringen eenvoudig kan repliceren naar andere locaties.

Groene energieoplossingen

“De klimaatverandering en het garanderen van de energievoorziening zijn twee grote uitdagingen waar de huidige en toekomstige generaties voor staan”, zegt Jean-Marc Lechêne, Executive Vice President & Chief Operating Officer, Vestas. “Daarom is de transitie naar economisch rendabele, groene energieoplossingen zo belangrijk. Het 3DEXPERIENCE platform helpt ons het management van alle productieprocessen te transformeren naar een allesomvattende aanpak. Daarmee kunnen wij de businessefficiency verder verbeteren, eenvoudiger anticiperen op lokale regelgeving en lange termijn duurzame oplossingen voor elke markt ontwikkelen en leveren.”

“Producenten als Vestas willen zowel hun omzet en positie in snelgroeiende markten vergroten, als doelstellingen op het gebied van efficiencyverbetering, kwaliteit, afvalvermindering en kostenreductie realiseren”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Chief Strategy Officer, Dassault Systèmes. “‘Sustainable Wind Turbines’ biedt bedrijven een digitale fundering voor continue verbetering. Bovendien stelt het hen in staat te voldoen aan veranderende regelgeving, tegen de laagst mogelijke kosten.”

Meer informatie over Dassault Systèmes’ industry solution experiences voor de energie-, proces- en utilitiesmarkt is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/energy-process-utilities/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: