ORACLE TEAM USA en Dassault Systèmes verlengen samenwerking voor 35ste America’s Cup

Dassault-Systemes-Oracle-Team-USA

‘s-Hertogenbosch, 23 maart 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat de samenwerking met ORACLE TEAM USA is verlengd voor de 35ste America’s Cup in 2017 in Bermuda. Titelverdediger ORACLE TEAM USA wil daar voor de derde keer op rij de overwinning behalen, met een nieuwe raceboot ontwikkeld via Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform.

Ontwerp-, simulatie- en productiesoftware

Het 3DEXPERIENCE-platform integreert geavanceerde software voor het ontwerpen, simuleren en produceren met composietmaterialen, in een virtuele samenwerkingsomgeving. Door de verlengde samenwerking kan ORACLE TEAM USA met hun opgebouwde kennis en ervaring, in korte tijd de meest geavanceerde racecatamaran ontwikkelen, testen en perfectioneren. Nog voordat deze met water in aanraking komt.

3DEXPERIENCE-platform

“Als titelverdediger vertrouwen wij op Dassault Systèmes voor het ontwerpen en bouwen van de snelste raceboot voor de 35ste America’s Cup”, zegt Scott Ferguson, Design Coordinator – Senior Wing Designer van ORACLE TEAM USA. “Bij wedstrijdzeilen moeten we reageren op verschillende factoren en situaties, variërend van snelheid en stabiliteit, tot teamveiligheid en weersomstandigheden. Het 3DEXPERIENCE-platform biedt de mogelijkheid virtueel te bepalen wat wel en niet werkt, snel wijzigingen door te voeren en informatie real-time met elkaar te delen. Dat zijn ‘must-haves’ voor het optimaliseren van onze bootperformance.”

Grenzen verleggen

“Boten laten vliegen is zowel een technische uitdaging als een uitzonderlijke menselijke ervaring”, zegt Alain Houard, Vice President, Marine & Offshore Industry, Dassault Systèmes. “Daarom zijn wij er trots op dat we het ORACLE TEAM USA mogen helpen de grenzen van wedstrijdzeilen te verleggen. Het 3DEXPERIENCE-platform verbindt ideeën, mensen en applicaties, om het ontwerpen en racen met zeilboten virtueel te transformeren. Net als bij de 34ste America’s Cup in 2013, kan de combinatie van inbeelding, actie, ontwerpers, bouwers, zeilers en supporters leiden tot ongeëvenaarde holistische race-ervaringen, die de sport dichterbij het publiek brengt. En daarnaast ook een nieuwe generatie zeilers inspireert.”

Meer informatie over Dassault Systèmes oplossingen voor ‘Marine & Offshore’ is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/marine-offshore/

Meer informatie over ORACLE TEAM USA en hun missie om de America’s Cup voor de derde keer op rij te winnen, vindt u hier: oracleteamusa.com.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: