ESET onderstreept overheidsadvies voor tweefactorauthenticatie

Prijsverlaging moet verantwoorde beveiligingsmaatregel stimuleren

Sliedrecht, 6 april 2016ESET sluit zich aan bij het advies van de Nederlandse overheid wat betreft het gebruik van tweefactorauthenticatie voor de beveiliging van online accounts. De beveiligingsfabrikant heeft de prijs van zijn eigen security-oplossing bovendien verlaagd naar vijf euro per gebruiker per maand.

Een sterke wachtwoorddiscipline is voor veel gebruikers lastig. Vaak gebruiken zij voor meerdere accounts hetzelfde wachtwoord en zijn de wachtwoorden gemakkelijk te raden.

Niet onbegrijpelijk, aldus Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “De meeste gebruikers hebben tegenwoordig meerdere accounts. Denk bijvoorbeeld aan e-mail en allerlei clouddiensten. Zonder specifieke oplossingen als een wachtwoordmanager is het lastig om voor ieder account een sterk wachtwoord te kiezen, en dit ook nog eens regelmatig te wijzigen. Zwakke wachtwoorden zijn dan ook een van de meest voorkomende beveiligingsproblemen bij zowel consumenten als bedrijven.”

ESET Secure Authentication

ESET heeft specifiek voor de zakelijke markt een oplossing in het assortiment: ESET Secure Authentication (ESA). Hiermee kunnen zakelijke gebruikers hun accounts voor onder andere hun VPN-verbinding en Microsoft Web Applications als Exchange en Sharepoint voorzien van een extra veiligheidslaag. De oplossing laat hen bij het inlogproces naast hun reguliere wachtwoord een eenmalige code invoeren die zij via hun smartphone binnenkrijgen. ESET heeft de prijs voor deze oplossing verlaagd naar vijf euro per gebruiker per maand en hoopt zo dat het gebruik ervan gestimuleerd wordt.

Officieel overheidsadvies

Ook de overheid ziet de waarde van een dergelijke extra beveiligingslaag in. Het Nationaal Cyber Security Centrum, het overheidsorgaan dat zich bezighoudt met informatiebeveiliging en digitale veiligheid, adviseert nu dan ook om waar mogelijk van dergelijke oplossingen gebruik te maken. Het heeft een factsheet gepubliceerd met daarin advies en best practices rondom dit onderwerp.

Een goede zet, aldus Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Tweefactorauthenticatie voorkomt dat hackers en andere onbevoegden met enkel het raden van het juiste wachtwoord toegang tot een account krijgen dan hen niet toebehoort”, legt hij uit. “Het is dan ook voor vrijwel iedereen een welkome extra beveiligingslaag.”

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: