Caterpillar kiest Dassault Systèmes voor optimalisatie kwaliteit en duurzaamheid producten

‘Single Source for Speed’-oplossing van 3DEXPERIENCE-platform simuleert operationele gebruikscondities

‘s-Hertogenbosch, 13 april 2016Caterpillar Inc. heeft gekozen voor de ‘Single Source of Speed’-oplossing van het 3DEXPERIENCE-platform van 3D-experience specialist Dassault Systèmes. Deze grootste fabrikant ter wereld van materieel voor de bouw en mijnbouw en leverancier van motoren, locomotieven en turbines, gaat daarmee de prestaties, prijs en duurzaamheid van toekomstige producten optimaliseren via virtuele simulaties.

Single Source for Speed

‘Single Source for Speed’ is een oplossing van Dassault Systèmes die SIMULIA-applicaties gebruikt voor het virtueel voorspellen van gedrag van onderdelen, constructies en systemen, voordat ze worden gefabriceerd. Een beter begrip van de functionaliteit en het gedrag van producten tijdens de ontwerpfase voorkomt kostbare fouten. Dankzij de evaluatie van ontwerpalternatieven kunnen ze bovendien beter voldoen aan de eisen. Zonder dat daarvoor nog fysieke testen nodig zijn.

Virtueel testen en valideren

“Producenten van zwaar materieel ontwerpen complexe producten, onder sterk concurrerende marktcondities”, zegt Philippe Bartissol, Vice President, Industrial Equipment Industry, Dassault Systèmes. “Hoewel simulaties altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld bij het testen en valideren, gebeurde dat vaak aan het einde van de ontwerpfase met verschillende tools. Het 3DEXPERIENCE-platform helpt bedrijven als Caterpillar om de ontwikkelkosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren met een robuuste productperformance.”

Meer informatie over de ‘industry solution experiences’ van Dassault Systèmes voor industriële apparatuur is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/industrial-equipment/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: