Dassault Systèmes en Ipsen gaan samen innovatieve programma’s ontwikkelen voor medicijnontwikkeling

Ipsen implementeert het 3DEXPERIENCE-platform na jarenlange samenwerking in het BioIntelligence-consortium

BIOVIA-Dassault-Systemes-BIOVIA

‘s-Hertogenbosch, 18 april 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes en farmaceutisch bedrijf Ipsen gaan samen innovatieve programma’s ontwikkelen met het 3DEXPERIENCE-platform. Ipsen heeft de ‘Designed to Cure’-oplossing geselecteerd voor de versnelling van alle R&D en ontwikkeling van nieuwe therapeutische oplossingen.

R&D processen optimaliseren

Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform biedt uitgebreide functionaliteit voor data-integratie, modelering en simulatie. Daarmee kan Ipsen het inzicht in deregulering van de zorgsector vergroten en sneller potentieel succesvolle medicijnkandidaten identificeren. Verder gaat het farmaceutische bedrijf alle R&D-processen optimaliseren, van de eigen multidisciplinaire teams in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en het wereldwijde partnernetwerk. Daartoe behoren bekende wetenschappers, biotechnologen, klinische onderzoeksorganisaties en andere stakeholders.

Open innovatie

“Na ruim vijf jaar samenwerking met Dassault Systèmes in het BioIntelligence-consortium, zetten wij momenteel een volgende stap met de implementatie van deze innovatieve tools”, zegt Claude Bertrand, Executive Vice President, R&D & Chief Scientific Officer van Ipsen. “Ipsen heeft open innovatie in haar DNA en dit innovatieve nieuwe digitale samenwerkingsplatform gaat ons helpen therapeutische doorbraken te realiseren.”

Innovatieve patiënt experiences

“De virtuele wereld biedt farmaceutische bedrijven kansen om het samenwerken te optimaliseren, andere disciplines te verbinden en complexe biologische fenomenen beter te simuleren”, zegt Jean Colombel, Vice President Life Sciences Industry Dassault Systèmes. “Onze samenwerking met Ipsen voor adoptie van het 3DEXPERIENCE-platform, geeft verder invulling aan de 3D-experience aanpak voor het integreren van life sciences disciplines en leveren van innovatieve patiënt experiences.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Over Ipsen
Ipsen is een wereldwijd opererende biotechnologische bedrijvengroep, met een omzet van ruim €1,4 miljard in 2015. Het bedrijf verkoopt zo’n 20 medicijnen in meer dan 115 landen en heeft vertegenwoordigingen in 30 landen. De ambitie van Ipsen is marktleider te worden in specialistische oplossingen voor bepaalde chronische ziekten. Ipsen heeft veel ervaring op het gebied van de oncologie, neurowetenschap en endocrinologie (volwassenen en pedriatisch). De betrokkenheid van Ipsen op oncologisch gebied blijkt onder andere uit het toenemende aanbod van therapieën voor het verbeteren van de zorg voor patiënten met prostaat- en blaaskanker en neuro endocriene tumoren. Ipsen is ook aanwezig in de primaire zorg en heeft een actief partnerbeleid. De R&D is gefocused op Ipsen’s innovatieve en onderscheidende technische platformen, peptiden en toxines, gevestigd in het hart van een aantal toonaangevende biotechnologische en life sciences hubs (Les Ulis/Paris-Saclay, France; Slough/Oxford, UK; Cambridge, US). In 2015 bedroegen de totale R&D-uitgaven bijna €193 miljoen, terwijl er wereldwijd ruin 4.600 mensen bij de groep werken. De aandelen van Ipsen worden verhandeld op segment A van Euronext Parijs (stock code: IPN, ISIN code: FR0010259150) en zijn onderhevig aan de ‘Service de Règlement Différé’ (“SRD”). Verder maken ze deel uit van de SBF 120 index. Ipsen heeft een ‘Sponsored Level I American Depositary Receipt (ADR)’ programma geïmplementeerd voor de aandelenhandel in de Verenigde Staten onder het symbool IPSEY. Meer informatie over Ipsen is te vinden op: www.ipsen.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: