Dassault Systèmes blijft groeien in eerste kwartaal en bevestigt financiële doelstellingen 2016

‘s-Hertogenbosch, 25 april 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met 6%, naar 691,4 miljoen euro (IFRS & constante valuta). Daarvan was 4% afkomstig van software en 7% van services. Tegelijkertijd bevestigde het bedrijf de financiële doelstellingen voor 2016.

Versnelling 3DEXPERIENCE-adoptie

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe:
“De adoptie van 3DEXPERIENCE blijft versnellen doordat steeds meer bedrijven de kracht van het platform en daarop gebaseerde oplossingen zien. Afgelopen kwartaal is duidelijk geworden dat het 3DEXPERIENCE-platform een grote zorg bij klanten kan wegnemen, namelijk het kunnen managen van de toenemende complexiteit en diversiteit. Onder andere bij Ipsen, DCNS en Ericsson was het kunnen integreren van complexe systemen in één platform een belangrijke onderscheidende factor.”

ENOVIA-groei

“Verder kunnen wij met de combinatie van ENOVIA en het 3DEXPERIENCE-platform belangrijke businessbehoeften van klanten invullen”, vervolgt Charlès. “Daarom is ENOVIA zowel in omzet als marktaandeel mooi gegroeid, zo ook door belangrijke overwinningen op concurrenten. Een andere onderscheidende factor is het feit dat onze R&D-talenten, zo’n veertig procent van het personeel, aan de basis staan van het naar de markt vertalen van onze visie en strategie. Daartoe behoort ook de 3DPLM-joint venture, die wij in de loop van dit jaar volledig in Dassault Systèmes gaan integreren.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: