Ericsson kiest Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- platform voor digitale transformatie bedrijfsprocessen

Dassault-Systemes-Ericsson

‘s-Hertogenbosch, 26 april 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat Ericsson het 3DEXPERIENCE-platform heeft geselecteerd. Daarmee gaat deze leverancier van communicatietechnologie en –services bedrijfsprocessen digitaal transformeren en de marktpositie versterken.

Business Operation Excellence

Ericsson vervangt haar bestaande IT-backbone en daarop draaiende applicaties met de ‘Business Operation Excellence’-oplossing van Dassault Systèmes, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Met als doelstelling de innovatiecyclus en bedrijfsprocessen volledig te digitaliseren. De oplossing verbetert de performance en efficiency en maakt het mogelijk sneller onderscheidende consumenten-experiences te leveren, aan een ‘networked society’ waarin mensen, bedrijven en samenleving steeds meer verbonden zijn.

Networked society

Ericsson verwacht dat in 2020 zo’n 26 miljard verbonden apparaten een ‘networked society’ vormen. Gecombineerd met geavanceerde mobiele, breedband en cloud-technologieën, wordt daardoor het gebruik van informatie en communicatie steeds sneller en goedkoper, wat leidt tot nieuwe marktverstorende innovaties. Om die visie en netwerkmaatschappij mogelijk te maken, begrijpt Ericsson dat een naadloze integratie van alle IT en telecom hardware en software nodig is om slimmere software en service-gedreven experiences te faciliteren.

Uniforme digitale samenwerkingsomgeving

De ‘Business Operation Excellence’-oplossing, met onder andere ENOVIA-applicaties, biedt Ericsson een uniforme digitale samenwerkingsomgeving, voor alle hardware, software, services en oplossingen van het bedrijf. Inclusief multidisciplinair real-time samenwerken met klanten, partners en toeleveranciers. Verder zijn daarmee bedrijfsprocessen van begin tot eind op flexibele, transparante en traceerbare wijze te managen en te rapporteren. Ericsson kan alle aanwezige assets, ervaring en kennis benutten voor nieuwe processen en open innovatie, en zo de doorlooptijd van ideevorming tot marktintroductie verkorten.

Nieuw IT-platform

“Het verheugt mij eindelijk de ‘go’ te hebben voor een nieuw IT-platform, na verschillende eerdere pogingen”, zegt Joakim Cerwall, verantwoordelijk voor PLCM Operations en sponsor van PLM Transformation bij Ericsson. “Wij hebben na zorgvuldig onderzoek en uitgebreide testen de beste PLM-oplossing voor Ericsson gevonden, voor de verbinding van onze IT met de business units. Deze transformatie is cruciaal om op efficiënte wijze alle productinformatie digitaal binnen het gehele bedrijf te kunnen verwerken, waardoor Ericsson een sterker concurrerende ICT-speler wordt.”

Ontwikkelingsprocessen automatiseren en versnellen

“Het nieuwe platform zorgt ervoor dat wij ontwikkelingsprocessen kunnen automatiseren en versnellen en alle relevante productinformatie toegankelijk wordt voor verkoop, integrators en support”, zegt Johan Torstensson, verantwoordelijk voor Group IT & Enterprise IT bij Ericsson. “Verder is het cruciaal dat wij de ‘time-to-market’ verkorten en klanten mogelijkheden bieden Ericsson-producten via digitale kanalen aan te schaffen. Het voordeel van dit project in vergelijking met eerdere pogingen om een nieuw IT-platform te introduceren, is het feit dat wij nu business-gedreven zijn.”

3DEXPERIENCE-platform

“Het 3DEXPERIENCE-platform gaat aanzienlijk verder dan PLM om Ericsson’s wereldwijde productmarketing, engineering, productie, verkoop- en serviceteams met elkaar te verbinden”, zegt Olivier Ribet, Vice President High-tech Industry bij Dassault Systèmes. “Het biedt ze de mogelijkheid om vanaf de eerste ideefase complexe en bijzondere ervaringen te bedenken, te engineeren en te leveren, bestaande uit hardware, software, content en services. High-tech experiences maken tegenwoordig namelijk gebruik van sensoren, netwerken en zowel mobiele als cloud-gebaseerde intelligente software, die voortdurende updates nodig hebben. Wij zijn er trots op Ericsson bij hun reis te mogen begeleiden om het toenemende IoT-dataverkeer en de machine-to-machine datacommunicatie te helpen verwerken. Maar ook nieuwe oplossingen en experiences voor slimmere steden en mobiliteit, digitale productie en andere gebieden te helpen ontwikkelen.”

Meer informatie over Dassault Systèmes’ industry solution experiences voor high-tech is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/high-tech/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: