ESET presenteert oplossing tegen ransomware

ESET Anti-Ransomware Setup maakt vuist tegen grootste cyberdreiging van dit moment

Sliedrecht, 28 april 2016 – ESET Nederland heeft kant-en-klare instellingen beschikbaar gesteld die het risico op een ransomware-besmetting bij bedrijven drastisch verkleinen. Het voorkomt bovendien dat kwaadwillenden Microsoft AppLocker-software kunnen omzeilen. De ESET Anti-Ransomware Setup Tech Brief voor zakelijke klanten is per direct kosteloos te downloaden.

Drielaagse beveiliging

Met de ESET Anti-Ransomware Setup, een hardening guide gericht op het voorkomen van ransomware-infecties, hebben klanten meer bescherming tegen deze populaire malware. De setup biedt een drielaagse beveiliging. Het bestaat uit antispamregels voor ESET Mail Security voor MS Exchange, firewallregels voor Endpoint Security en HIPS-regels voor Endpoint Security en Endpoint Anti-Virus.

Veel ransomware-besmettingen beginnen met een zogeheten ‘dropper’, een ogenschijnlijk onschuldig script dat de daadwerkelijke ransomware-malware downloadt. Op die manier omzeilt het op veel systemen de eerste detectie. Zo’n dropper komt doorgaans als bijlage van een misleidende e-mail op het systeem van het slachtoffer. De filterinstellingen van ESET Anti-Ransomware Setup voorkomen dat dergelijke mails kunnen binnenkomen op de Exchange-mailserver.

Aangepaste firewallregels voor ESET Endpoint Security voorkomen dat eventueel binnengekomen droppers de malware kunnen downloaden. Als derde beveiligingslaag zorgt HIPS dat het kwaardaardig proces op het systeem van het slachtoffer wordt geblokkeerd. voor het onderbreken van verdachte processen

ESET Nederland geeft een toelichting op de Anti-Ransomware Setup in een speciale Tech Brief. Hierin geeft het downloadlinks naar de instellingen, voorzien van uitgebreide uitleg. IT-beheerders kunnen deze instellingen via ESET Remote Administrator toepassen. De Tech Brief is in PDF-formaat gratis te downloaden vanaf de website van ESET Nederland.

Grootste cyberdreiging

“Ransomware is veruit de grootste en gevaarlijkste cyberdreiging van dit moment”, zegt Dave Maasland van ESET Nederland. “Hackers gebruiken deze vorm van datagijzeling massaal voor financieel gewin en gaan daarbij rücksichtslos te werk. De schade voor bedrijven is vaak groot, want data is steeds vaker hun meest waardevolle bezit. Wij zijn dan ook blij dat we met ESET Anti-Ransomware Setup een vuist kunnen maken en bedrijven kunnen bijstaan in hun strijd tegen deze digitale dreiging.”

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op http://www.eset.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: