European Spallation Source ontwikkelt researchcentrum met Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform

ESS selecteert ‘Integrated Plant Engineering’-oplossing voor ontwikkeling grootste centrum neutronenonderzoek

Dassault-Systèmes-European-Spallation-Source

CAD drawing of the European Spallation Source

‘s-Hertogenbosch, 12 mei 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat European Spallation Source ERIC (ESS) het 3DEXPERIENCE-platform gaat gebruiken. Deze researchorganisatie ontwikkelt momenteel het grootste neutronenonderzoekscentrum ter wereld, in het Zweedse Lund. De organisatie wordt door Europese landen gefinancierd en bemand. Dassault Systèmes’ ‘Integrated Plant Engineering’ biedt ESS alle benodigde software voor ontwerpen, projectmanagement en compliancy en een uniforme samenwerkingsomgeving voor duizenden ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten.

Neutronenonderzoek

Na voltooiing van het nieuwe researchcentrum kan ESS veel efficiënter onderzoek verrichten naar de verstrooiing van neutronen. Maar ook bijdragen leveren voor duurzame innovaties op het gebied van schone energie, constructieve engineering, voedseltechnologie, farmacie, medische apparatuur, IT en transport. Duizenden onderzoekers gaan tientallen jaren werken in het ESS-centrum. Daarvoor worden ’s werelds krachtigste lineaire protonenversneller, 22 moderne instrumenten, laboratoria, een supercomputeromgeving voor datamanagement en een ontwikkelcentrum voor software ontworpen.

Integrated Plant Engineering oplossing

ESS en Dassault Systèmes ontwikkelen al vanaf 2012 samen alle benodigde softwarefunctionaliteit. De ‘Integrated Plant Engineering’-oplossing biedt ESS een uniforme samenwerkingsomgeving voor het managen van alle ontwerpprocessen en dataconsolidatie tijdens de uitvoering van het project. Verder integreert deze oplossing de civieltechnische en mechanische engineering en biedt zo real-time inzicht in het ontwerp en compliance met alle eisen en richtlijnen. Gebruikers kunnen daardoor het technische ontwerp optimaliseren en de bouwprocessen stroomlijnen, in de wetenschap dat alle kritische beslissingen gebaseerd zijn op de meest actuele, beschikbare informatie.

Informatie creëren, updaten en hergebruiken

“Met het 3DEXPERIENCE-platform en ondersteuning van Dassault Systèmes’ lokale team en partner TechniaTranscat, kunnen alle betrokkenen op controleerbare en traceerbare wijze informatie creëren, updaten en hergebruiken”, zegt Peter Rådahl, Head Engineering & Integration Support Division bij ESS. “ESS is een langetermijnprogramma voor de toekomstige maatschappij, wij willen de beste tools gebruiken om dit te realiseren”.

3DEXPERIENCE-platform faciliteert samenwerking

“ESS is één van de grootste wetenschappelijke infrastructuurprojecten en een open initiatief voor belangrijke ontdekkingen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Chief Strategy Officer, van Dassault Systèmes. “Het 3DEXPERIENCE-platform verbindt en vereenvoudigt op veilige wijze alle stakeholders van dit internationale samenwerkingsverband. Klanten als ESS profiteren van de mogelijkheden om daarmee technisch uitdagende installaties op tijd, binnen budget en conform de specificaties te realiseren. Terwijl ze de verspilling minimaliseren en procesefficiency maximaliseren.”

Meer informatie over Dassault Systèmes’ oplossingen voor de energie-, proces- en nutssector is te vinden op http://www.3ds.com/industries/energy-process-utilities

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: