Group PSA waardeert Dassault Systèmes als beste leverancier

3DEXPERIENCE-specialist voegt belangrijke waarde toe aan digitale transformatie wereldwijde R&D van autofabrikant

‘s-Hertogenbosch, 2 juni 2016 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes is onderscheiden met de ‘Value Creation & Services’ award door Group PSA. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse ‘Best Supplier Award’ event. Deze award is voor bedrijven die nauw betrokken zijn bij de relatie met Group PSA en hebben aangetoond de verwachtingen volledig te begrijpen en daar proactief op inspelen. Dassault Systèmes heeft deze erkenning mede te danken aan de bijdrage die het 3DEXPERIENCE-platform levert aan de digitale transformatie van Group PSA’s wereldwijde R&D.

Nieuwe klantervaringen creëren

Als onderdeel van de strategie om nieuwe klantervaringen te creëren, gaat Group PSA de processen en organisatie voor het ontwikkelen van auto’s voor de merken Peugeot, Citroën en DS, opnieuw inrichten. Daarbij spelen zij tevens in op de toenemende productcomplexiteit en het internationale netwerk van toeleveranciers en partners dat nodig is voor een wereldwijde R&D-organisatie.

Industry solution experiences

Na een grondige evaluatie van de belangrijkste aanbieders, is Dassault Systèmes geselecteerd voor de verhoging van de efficiency van alle bedrijfsprocessen en het verbeteren van de wereldwijde samenwerking. In totaal voor 13.500 medewerkers in negen R&D- en testcentra in China, Europa en Zuid-Amerika. Group PSA gebruikt de ‘Modular Glocal and Secure’ en ‘Smart Safe and Connected’ industry solution experiences, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, voor het eenvoudiger managen van de ontwikkelprogramma’s voor nieuwe auto’s, teams en locaties. Met als doel intelligentere, veiligere en geïntegreerde auto’s te creëren, waarvan de stijl en technologie op lokale markten is afgestemd.

Digitale transformatie

“Dassault Systèmes is al jarenlang een leverancier en partner van Group PSA en gaat ons nu helpen het volledige PLM-proces te integreren voor het optimaliseren van de engineeringactiviteiten”, zegt Gilles Le Borgne, Vice President R&D van Group PSA. “Het 3DEXPERIENCE-platform biedt alle benodigde functionaliteit voor de complete productontwikkelingscyclus en stelt ons in staat systeem-componenten te hergebruiken voor meerdere automodellen en platformen. Daardoor neemt zowel de efficiency als kwaliteit en betrouwbaarheid van onze R&D toe. De Best Supplier Award reflecteert dat er al meerdere Group PSA-projecten in uitvoering zijn, waarin wij de eerste besparingen hebben gerealiseerd van deze digitale transformatie.”

3DEXPERIENCE-platform

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt een eenduidige digitale omgeving voor het creëren, managen, delen en kapitaliseren van informatie, tijdens de volledige productlevenscyclus. Om zowel interne als externe stakeholders op een veilige en consistente wijze toegang te geven tot de meest actuele productinformatie, voor alle benodigde processen en resultaten. Group PSA verhoogt met behulp van configuratiemanagement en modulair werken de efficiency van ontwikkelprocessen en kan daarbij alle activiteiten betrouwbaar monitoren. En tevens voldoen aan de compliance- en veiligheidsregels.

Nieuwe mobility experiences

“Het verheugt ons deze award te hebben ontvangen voor de lange termijn samenwerking met Group PSA, voor de ontwikkeling van innovatieve nieuwe mobility experiences”, zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry van Dassault Systèmes. “Group PSA werkt aan het optimaliseren en uitbreiden van haar klantenkring door digitale innovatie, een strategie waar het 3DEXPERIENCE-platform belangrijke waarde aan toevoegt met een enkelvoudige bron van de waarheid voor alle benodigde informatie. Door integratie van het product- en projectmanagement in belangrijke markten als China, slagen zij er zowel in om de productkwaliteit en –betrouwbaarheid te verbeteren, als de klantrelaties te versterken.”

 

Meer informatie over Dassault Systèmes’ oplossingen voor de transport en mobility markt is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/transportation-mobility/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: