Blokker Holding kiest voor IP-VPN services van T-Systems

Vianen, 7 juni 2016 – Retailconcern Blokker Holding heeft gekozen voor een IP-VPN netwerkoplossing van T-Systems voor het koppelen van haar Xenos- en Intertoys-vestigingen in Duitsland. Door de koppeling ontstaat een veilig, kosteneffectief en toekomstvast bedrijfsnetwerk, vermindert de beheerlast en verbetert de connectiviteit en efficiency.

Het IP-VPN-netwerk is gebaseerd op T-Systems’ Intraselect Fixed Connect, de internationale MPLS-service van T-Systems. De oplossing koppelt zo’n 80 Xenos-filialen en 2 Xenos-kantoren in Düsseldorf en Gießen. Ook een dertigtal Intertoys-filialen maken deel uit van het netwerk. Het netwerk is met name bedoeld voor toegang tot een aantal centrale applicaties. Het kloppend hart van het netwerk bestaat uit twee met elkaar verbonden datacenters, in Schiphol-Rijk en Groenekan. Ook zijn er verbindingen met Intersolve en CCV, voor de veilige afhandeling van respectievelijk cadeaukaarten en betalingsverkeer.

Klaar voor groei

Met het IP-VPN-netwerk wil Blokker de beheersbaarheid en interconnectiviteit van het bedrijfsnetwerk verbeteren. Momenteel bestaat het bedrijfsnetwerk uit meerdere losse systemen. Een enkel, centraal beheerd systeem vermindert de beheerlast en vergroot de efficiency. Met het moderne netwerk bereidt Blokker Holding zich bovendien voor op een verwachte forse omzetgroei in Duitsland.

T-Systems is trots op de samenwerking met Blokker Holding. “Zij zitten momenteel middenin een ingrijpende transitiefase, waarbij ICT fungeert als belangrijke spil en aanjager van vernieuwingen. We zijn erg verheugd dat we onze kennis en kunde mogen aanwenden voor de versterking van Blokker Holding. Hiermee verstevigen we bovendien onze positie in de retailmarkt”, zegt Diederik Eikenboom, sales director van T-Systems’ Telecom-divisie in Nederland.

Over Blokker

Blokker is toonaangevend in van je huis ‘een thuis’ maken. Het is dé omnichannel winkel die altijd dichtbij is met relevante en verrassende producten. Met een fijnmazig netwerk van winkels, een webshop -Blokker.nl-, ruim 7.000 medewerkers en een breed assortiment brengt Blokker onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Blokker biedt producten uit de categorieën Eten & tafelen, Koken & Bakken, Schoonmaak & Huishoud, Opbergen & Organiseren, Elektrische Apparaten, Baden & Slapen, Cadeauartikelen en Woon & Sfeermakers. Daarnaast biedt Blokker altijd vernieuwende en seizoengebonden producten.

Op de 450 beste locaties in Nederland opent Blokker in 2016 en 2017 elke dag een Nieuwste Blokker winkel. In de Nieuwste Blokker is ook altijd een kiosk – de webshopservice in de winkel waar de klant artikelen uit de webshop kan bestellen, thuis laten bezorgen of in de winkel afhalen.

Blokker is al sinds 1896 een vertrouwde naam in de winkelstraten van Nederland en maakt deel uit van Blokker Holding B.V., een internationaal retailconcern met 9 winkelformules en ruim 2.400 winkels in acht landen.

Over T-Systems

T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde oplossingen aan zakelijke klanten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het overkoepelende aanbod in informatie- en communicatietechnologie, mobiele communicatie en een unieke cloudinfrastructuur dat gebouwd is rondom gestandaardiseerde platformen en wereldwijde partnerships.

Daarnaast levert T-Systems vanuit hun beveiligde datacenters security van het hoogste niveau, waarbij continu zeer strenge Duitse regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen, 46.000 werknemers en inkomsten van circa 7.1 miljard euro (boekjaar 2015), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Naast traditionele ICT-diensten, bestaat het portfolio van T-Systems uit op-maat-gemaakte infrastructuur, platformen en software uit de cloud, en innovatieprojecten in toekomstige, zakelijke gebieden zoals big data, Internet of Things, Machine-to-Machine (M2M) communicatie en Industrie 4.0. Voor meer informatie: www.t-systems.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: