WatchGuard neemt beveiligingstechnologie HawkEye G over van Hexis

Den Haag, 8 juni 2016 WatchGuard Technologie§s heeft HawkEye G overgenomen van Hexis Cyber Solutions. Deze technologie helpt organisaties bij het tijdig opsporen en onschadelijk maken van cyberdreigingen.

Geavanceerde zeroday-aanvallen komen steeds vaker voor. Zowel kleine als grote organisaties lopen het risico op dit type cyberaanvallen, waarbij hackers misbruik maken van een kwetsbaarheid die op dat moment nog niet bekend is bij de ontwikkelaars. Tegelijkertijd hebben veel organisaties geen goed zicht op hun netwerk. Daardoor zijn ze extra kwetsbaar, omdat het veel langer duurt voordat ze een aanval in de gaten hebben.

Het HawkEye G-platform van Hexis maakt dreigingen zichtbaar en geeft organisaties de tools om snel en effectief op cyberincidenten te reageren. WatchGuard gaat de response- en detectiefunctionaliteit op korte termijn integreren in het eigen bekroonde securityplatform. De distributie naar de ruim 75.000 eindgebruikers van WatchGuard verloopt via het wereldwijde netwerk van managed security service providers (MSSP’s) en resellers.

Het hele netwerk

“Met de combinatie van HawkEye G en WatchGuard zijn organisaties beter voorbereid op het constant veranderende dreigingslandschap”, zegt Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard. “Het hele netwerk wordt immers zichtbaar, van de firewall tot endpointapparaten als laptops en smartphones. Deze aankoop sluit aan bij onze missie om toegankelijke security-oplossingen van enterprisekwaliteit te leveren aan kleine en middelgrote organisaties.”

“Mede dankzij passieve en actieve heuristiek voor het opsporen van onbekende dreigingen en een verfijnd scoremodel biedt HawkEye G ongeëvenaarde zichtbaarheid van het netwerk”, aldus Andrew Young, vice president product management bij WatchGuard. “We kijken ernaar uit om deze innovatieve technologie uit te rollen naar onze klanten en partners over de hele wereld, zodat hun beveiliging nog beter wordt.”

“HawkEye G is het meest geavanceerde response- en detectieproduct op de markt”, zegt Chris Fedde, president van Hexis Cyber Solutions. “Wij zochten een erkende beveiligingsspecialist die een grotere markt zou kunnen aanboren voor HawkEye G en tegelijkertijd in de technologie zou blijven investeren. Met deze deal is dat gelukt. We zijn er erg blij mee dat de HawkEye G-technologie nu onder WatchGuard valt.”

Over WatchGuard Technologies

WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.nl.

Over Hexis HawkEye G

Het Hexis HawkEye-platform combineert gedragsgebaseerde endpointdetectie, constante endpointrecording, deep packet-inspectie, security-analyse en policy-based geautomatiseerde en machine-guided responses om dreigingen op te sporen voordat ze schade aan kunnen richten. HawkEye G geeft klanten de beschikking over meerdere detectiemethoden om het zicht op hun netwerk te verbeteren. Met behulp van ThreatSync-technologie wordt de ernst van een eventuele dreiging bepaald, om deze vervolgens onschadelijk te maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: