ESET breidt Technology Alliance uit met Data Loss Prevention expert Safetica

Sliedrecht, 9 juni 2016 – Beveiligingsexpert ESET slaat de handen ineen met Safetica. De toonaangevende aanbieder van Data Loss Prevention-oplossingen heeft zich aangesloten bij de Technology Alliance van ESET. Door deze samenwerking krijgen ESET-partners de mogelijkheid om Safetica DLP op te nemen in het portfolio en kunnen klanten van ESET deze extra beveiligingslaag toevoegen aan hun beveiligingsoplossingen.

In EY’s Global Information Security Survey 2015 omschreef 56 procent van de respondenten preventie van dataverlies als een hoge en 33 procent als een gemiddelde prioriteit voor de organisatie in het komende jaar. Safetica biedt een volledige DLP (Data Loss Prevention)-module waarmee een breed scala aan bedreigingen wordt gedekt die voortkomen uit menselijk handelen. Safetica beschermt organisaties tegen datalekken, kwaadwillende acties van binnen de organisatie, productiviteitskwesties, BYOD-risico’s en meer.

“Bij ESET staat het beschermen van onze klanten, hun data en infrastructuur altijd op de eerste plaats. Met de producten en diensten die we bieden, beschermen we veelal tegen bedreigingen van buitenaf. We mogen echter niet vergeten dat de mensen binnen een organisatie een ontzettend grote rol spelen in de beveiliging van bedrijfsgegevens en daarmee ook een beveiligingsrisico vormen. Met deze menselijke factor wordt vaak nog te weinig rekening gehouden”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Om die reden introduceren we Safetica als nieuwe partner in ESET’s Technology Alliance. Safetica biedt een krachtige DLP-oplossing ter voorkoming van alle soorten dataverlies en datalekken en beschermt organisaties tegen beveiligingsrisico’s van binnenuit. Een echte toegevoegde waarde dus.”

Volgens Peter Žikeš, CEO van Safetica, zijn (oud-)medewerkers met 63 procent de meest voorkomende oorzaak van beveiligingsincidenten binnen organisaties. “Bij Safetica bieden we een volwaardige DLP-oplossing op organisatieniveau met complete activiteitsrapporten die waarschuwen bij verdacht gedrag”, aldus Žikeš.

De ESET Technology Alliance, die in 2013 werd opgericht, is een integratiepartnership dat als doel heeft bedrijven beter te beschermen door een reeks aanvullende IT-securityoplossingen te bieden. Alle leden van de ESET Technology Alliance worden zorgvuldig geselecteerd aan de hand van vastgestelde criteria om hoogwaardige bedrijfsbescherming voor alle IT-omgevingen mogelijk te maken.

Klik hier voor meer informatie over Safetica. Wil je meer informatie over ESET’s Technology Alliance, klik dan hier.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingssoftware die meer dan 100 miljoen gebruikers helpt om technologie veiliger te gebruiken. Het brede portfolio van beveiligingsproducten is geschikt voor alle populaire platformen en biedt bedrijven en consumenten over de gehele wereld de perfecte balans tussen prestaties en proactieve bescherming. Het wereldwijde verkoopnetwerk beslaat 180 landen, met regionale kantoren in Bratislava, San Diego, Singapore en Buenos Aires. Meer informatie is te vinden op www.eset.nl of via social media: LinkedIn, Facebook en Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: