Dassault Systèmes en Airbus Group breiden samenwerking additieve productie uit

3DEXPERIENCE-platform integreert ontwerp, simulatie en productie

Dassault-Systèmes-AirBus

‘s-Hertogenbosch, 14 juni 2016 – Airbus Group gaat na twee jaar intensief benchmarken het gebruik van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform uitbreiden en haar ontwerp-, simulatie- en productieprocessen integreren met programma’s voor additieve productie. Het bedrijf gaat met applicaties van de ‘Co-Design to Target’-oplossing diverse tools, prototypes en onderdelen voor testvluchten en commerciële vliegtuigen produceren. Deze oplossing biedt Airbus Group de benodigde digitale continuïteit voor het optimaliseren van conceptuele ontwerpen en virtueel valideren in elke fase van additieve productieprocessen. Dit biedt de mogelijkheid meer ontwerp- en productieopties te onderzoeken, waarmee ze kunnen voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan het additief produceren van tools en onderdelen.

3D-printing

Additieve productie, ook wel 3D-printing genoemd, is een alternatief voor frezen, smelten, gieten en precisiesmeden. In de luchtvaartindustrie werd additieve productie al langer gebruikt voor creatieve ontwerpen en prototypes, maar de toepassing daarvan breidt zich steeds verder uit naar andere productieprocessen. Dassault Systèmes’ ‘Co-Design to Target’-oplossing vergroot de flexibiliteit van bedrijven bij het ontwerpen, produceren en testen van alle benodigde onderdelen. Hierdoor kunnen materiaalverliezen en kosten voor het produceren van complexe vliegtuigonderdelen worden verlaagd, zonder sterkte- of prestatieverlies.

Toenemend gebruik additieve productietechnieken

“Meerdere projecten binnen Airbus versnellen het gebruik van additieve technieken voor de fabricage van prototypes en productiecomponenten”, zegt Robert Nardini, Senior Vice President Engineering Airframe bij Airbus. “Dat stelt ze namelijk in staat lichtere en goedkopere onderdelen te vervaardigen, die voldoen aan alle eisen op het gebied van technische prestaties, veiligheid en kosten. Airbus gebruikt daarbij al lange tijd simulatieapplicaties van Dassault Systèmes voor structurele analyses en het virtueel testen van onze vliegtuigen. Nu zijn wij nog beter in staat met ontwerpsimulaties in te spelen op de marktbehoeften in onze luchtvaartmarkt.”

Additieve productie

“Additieve productie creëert nieuwe kansen in verschillende toepassingsgebieden. Denk aan externe productie voor service en onderhoud, sneller prototypes van nieuwe concepten maken en het bedenken van ontwerpen die voorheen niet te produceren waren”, zegt Dominique Florack, Senior Executive Vice President Research & Development van Dassault Systèmes. “Door deze samenwerkingsuitbreiding kan Airbus Group onze volledige nieuwe generatie functionaliteit voor product- en onderdelenontwerp in het 3DEXPERIENCE-platform benutten, om de luchtvaartindustrie verder te transformeren. Via het 3DEXPERIENCE-platform leveren wij complete oplossingen met alle engineeringvariabelen voor het additief produceren van onderdelen. Inclusief materiaalonderzoek, functionele specificatie, generatief ontwerpen, 3D-printoptimalisatie, productie en certificering.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: