SAP komt met reeks cloudgebaseerde oplossingen voor identity-as-a-service (IDaaS)

*SAP Cloud Identity Access Governance eerste uit serie

*Oplossing reduceert complexiteit en kosten rondom toegangsbeheer

‘s-Hertogenbosch, 24 juni 2016SAP heeft een reeks cloudoplossingen aangekondigd voor identity-as-a-service (IDaaS). De eerste dienst die beschikbaar komt is Cloud Identity Access Governance. Hiermee krijgen organisaties een beheervrije oplossing in handen waarmee zij de toegang tot bedrijfsmiddelen en -data kunnen reguleren. Dat vergroot de veiligheid, verkleint de kans op datalekken en helpt met het tackelen van compliancy-issues rondom security en dataprivacy.

Cloud Identity Access Governance
Cloud Identity Access Governance is een op het SAP HANA Cloud Platform gebaseerde oplossing voor het beheer van identiteiten en toegang tot (cloud)applicaties en systemen. Met de oplossing kunnen IT-managers de juiste toegangsrechten koppelen aan de juiste personen.

Een aantal kenmerken van Cloud Identity Access Governance:

 • Probleemloze integratie
  De oplossing werkt samen met het bestaande SAP HANA Cloud Platform identity management. Cloud Identity Access Governance is geschikt voor zowel on-premise als cloudomgevingen. Door het cloudgebaseerde karakter laat de oplossing zich bovendien snel en gemakkelijk uitrollen.

 • Single sign-on
  Dankzij de ‘single sign on’-functie hoeven gebruikers niet voor iedere dienst opnieuw in te loggen.
 • Eenvoudigere compliancy
  Met Cloud Identity Access Governance voldoen organisaties eenvoudiger aan strengere wet- en regelgeving rondom dataprivacy, zoals de Europese GDPR (General Data Protection Regulation) en de nationale Meldplicht Datalekken. Ook verlaagt het operationele kosten rondom audits en compliance.
 • Hulp bij fraudebestrijding
  IT-beheerders krijgen dankzij de gebruiksvriendelijke interface snel inzicht in verkeerde configuraties rondom toegangsbeheer en scheiding van functies. Zo helpt deze oplossing potentieel kostbare fraude voorkomen.
 • Bestrijdt weesaccounts
  Volgens onderzoeksbureau Forrester
  verkleinen oplossingen voor identity management en governance (IMG) het risico op gebruikers met onnodig veel toegangsrechten of ‘weesaccounts’ van bijvoorbeeld vertrokken medewerkers. Deze zijn een geliefd doelwit van hackers, omdat ze vanuit dergelijke accounts veelal vrij spel hebben en bij veel gevoelige data kunnen.
SAP Cloud Identity Access Governance wordt in het derde kwartaal van 2016 verwacht.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 300.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: