Dassault Systèmes demonstreert duurzame verstedelijking tijdens World Cities Summit

3DEXPERIENCE City onthult toekomst van stedelijke infrastructuren, logistiek, resources en services

‘s-Hertogenbosch, 20 juli 2016 – 3D-experience bedrijf Dassault Systèmes heeft op de World Cities Summit in Singapore laten zien hoe overheden, burgers en bedrijven samen duurzame stedelijke oplossingen kunnen bedenken en ontwikkelen. Die oplossingen waren levensecht virtueel te ervaren via het 3DEXPERIENCE-platform en de HTC Vive. Verder participeerde Dominique Florack, Dassault Systèmes’ Senior Executive Vice President, Research & Development in de paneldiscussie ‘Building Resilient Cities & Communities – Strengthening the Physical City’. Deze stond onder leiding van de Nederlandse Watergezant Henk W. J. Ovink.

Economische groei en duurzame ontwikkeling verenigen

De industriële wereld verandert op meerdere fronten, door de opkomst van slimme producten en machines, 3D-printen en automatisering. Die trends gaan niet alleen de economie en maatschappij beïnvloeden, maar ook leiden tot steden uitgerust en verbonden met intelligente systemen. Op dit moment leeft bijna 60% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden. Dat vraagt om innovaties die economische groei en duurzame stedelijke ontwikkeling beter verenigen.

Leefbare en duurzame steden

In lijn met het thema: Liveable & Sustainable Cities: Innovative Cities of Opportunity’, liet Dassault Systèmes de summit-bezoekers zelf ervaren hoe de toekomst van sociale services, zorg, mobiliteit, nutsvoorzieningen, security en facilitymanagement eruit ziet in duurzame steden. Op drie locaties was de 3DEXPERIENCE City-oplossing te zien, in de vorm van 3D-virtualrealitywerelden via de HTC Vive, games, demonstraties, video’s en discussies over stedelijke uitdagingen.

Virtual Singapore

In Singapore’s officiële ‘Towards a Smart & Sustainable Singapore’ paviljoen, ontdekten alle bezoekers hoe ‘Virtual Singapore’ stedelijke data van allerlei sensoren en systemen integreert in de 3DEXPERIENCE City’s samenwerkingsomgeving. Virtual Singapore is een ‘smart city’-project van de National Research Foundation (NRF), de Singapore Land Authority (SLA) en Infocomm Development Authority of Singapore (IDA), in nauwe samenwerking met Dassault Systèmes.

Interactieve review stedelijk masterplan

Dassault Systèmes’ suite op het event was virtueel getransformeerd tot een penthouse met 360° stadsviews, waar gasten deelnamen aan de interactieve review van een stedelijk masterplan. Vier fictieve stakeholders, te weten de burgemeester, een stedenbouwkundige, architect en business manager, deelden daar alle beschikbare informatie in een virtuele 3DEXPERIENCE City-omgeving. Daarin evalueerden zij verkeer, bedrijfsactiviteiten, publieke services en architectuur.

Serious game en virtual reality ervaringen

Op Dassault Systèmes’ summit-stand konden mensen op laagdrempelige wijze het gebruiksgemak van 3DEXPERIENCE City ervaren, via een serious game en virtualrealityervaringen. Deze lieten zien hoe stedelijke oplossingen thuis te bedenken zijn en door andere spelers erbij te betrekken een steeds grotere impact op de stad krijgen. Onder andere door het duurzaamheidsniveau van een appartement in Singapore virtueel te verbeteren.

Stedelijke renaissance

“We staan aan het begin van een stedelijke renaissance, waarin kwaliteit van leven en economische efficiency centraal staan”, zegt Dominique Florack, Dassault Systèmes’ Senior Executive Vice President, Research & Development. “In dat tijdperk zijn experiences nodig, die nieuwe vormen van samenwerking, discussie, planning en uiteindelijk duurzamer leven mogelijk maken. Het 3DEXPERIENCE-platform faciliteert deze op drie niveaus: de stad, individuen en bedrijven. Het platform simuleert resources en services op basis van ‘what if’-infrastructuur- en -logistiekscenario’s en fungeert tegelijkertijd als informatieportaal en virtuele marktplaats.

Meer over Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE City is te lezen op: www.3dexperiencecity.com

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: