Dassault Systèmes groeit in tweede kwartaal 2016 dankzij 3DEXPERIENCE-platform en Industry Solutions

‘s-Hertogenbosch, 21 juli 2016 – 3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het tweede kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met zeven procent, naar 754 miljoen euro (IFRS & constante valuta). In de eerste helft van 2016 realiseerde het bedrijf een totale omzet van bijna 1,45 miljard euro, eveneens zeven procent meer dan in het jaar ervoor. Tegelijkertijd bevestigde het bedrijf de financiële doelstellingen voor 2016.

Industry Solutions

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Wij hebben ons aanbod van Industry Solutions gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform flink uitgebreid. Daarmee kunnen klanten sneller innoveren om de concurrentie voor te blijven, toepassingen integreren en gebruik maken van steeds grotere datahoeveelheden. De architectuur van het 3DEXPERIENCE-platform is volledig data-centrisch en modelgebaseerd.” De omzet uit nieuwe 3DEXPERIENCE-licenties groeide het tweede kwartaal met 103% en het eerste halve jaar met 68%.

Ortems en CST overnames

“Het aanbod van Dassault Systèmes bevat inmiddels alle benodigde functionaliteit voor ideation, modelleren, wetenschappelijke simulaties, productie en logistieke optimalisatie en marketing”, zegt Charlès. “Dat breiden wij verder uit via de recente overnames van Ortems voor het optimaliseren van productie- en supply-chain-processen en CST voor elektromagnetische simulaties. Met de CST-applicaties zijn multi-fysische simulaties uit te voeren voor de vereiste veiligheid en certificeringsprocessen van IoT-apparatuur en slimme objecten.”

3DEXPERIENCECity

Tijdens de Singapore World City Summit heeft Dassault Systèmes het 3DEXPERIENCECity-programma voor Smart Nation onthult. “Die toepassing toont aan dat ons platform schaalbaar is voor de integratie van een grote diversiteit en enorm volume aan data”, vervolgt Charlès. Met 3DEXPERIENCECity kunnen bewoners en bedrijven in samenwerking met de overheid hun experience van steden optimaliseren. Een vergelijkbare Industry Solution voor de life sciences, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, wordt in samenwerking met INSERM gebruikt voor het ontwikkelen van persoonlijke medicatie en zorg.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: