Deelnemers Nijmeegse Vierdaagse gaan voor duurzaamheid

Wandelaars maken zich zorgen over klimaatverandering

Hoofddorp, 3 augustus 2016 – Duurzaamheid is een zeer belangrijk thema voor de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat blijkt uit een peiling onder de wandelaars die Schneider Electric tijdens de 100ste editie van het evenement heeft uitgevoerd. De energiemanagementspecialist is sinds dit jaar duurzaamheidspartner van de organisatie.

De Vierdaagse is het grootste vierdaagse wandelevenement ter wereld. Dit jaar kwamen er zo’n 47.000 wandelaars van 70 verschillende nationaliteiten en meer dan 1,5 miljoen bezoekers op af. De omvang van het evenement noodzaakt de organisatie maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Als duurzaamheidspartner wil Schneider Electric er onder andere voor zorgen dat de start- en finishlocatie de Wedren geheel energieneutraal wordt.

Zorgen over klimaatverandering
Schneider Electric vroeg ruim 180 deelnemers hoe zij naar duurzaamheid kijken. Volgens de enquêteresultaten steunt het overgrote deel de missie van de duurzaamheidspartner. Zo maken bijna alle respondenten zich in meer of mindere mate zorgen over klimaatveranderingen. Slechts 2 procent gaf aan daar nooit bezorgd over te zijn. Voor ruim 6 op de 10 ondervraagden zijn zorgen over het klimaat de voornaamste reden om naar duurzaamheid te streven.

Andere opvallende uitkomsten van de enquête:

* Een overweldigende meerderheid van de Vierdaagse-deelnemers is bereid om te investeren in duurzame oplossingen. Ruim 40 procent van de ondervraagden heeft hier jaarlijks zelfs 500 euro of meer voor over. Iets minder dan 8 procent wil er helemaal geen geld in steken.

* LED-verlichting is onder de wandelaars de populairste manier om energie te besparen. Ruim 70 procent zegt deze duurzame oplossing al te gebruiken. Daarna volgen het vervangen van energieslurpende apparatuur (45 procent) en verlichting die automatisch aan- en uitschakelt bij beweging (33 procent).

* Een derde van de respondenten krijgt inzicht in het eigen energieverbruik dankzij een slimme meter. Zo’n 11 procent gebruikt een app. Ruim 4 op de 10 baseert zich op de meterstand of energierekening. Ongeveer 13 procent heeft helemaal geen inzicht in zijn energieverbruik.

“Deze resultaten bevestigen ons vermoeden dat het thema duurzaamheid leeft in Nederland”, zegt Paul Bron, algemeen directeur bij Schneider Electric Nederland. “Daar zijn we blij mee, want we kunnen alleen stappen maken op dit gebied als we met zijn allen de noodzaak ervan inzien.”

CW_SchneiderElectric_Inf_V3.0_Web

Een PDF-versie van de infographic vindt u hier.

Over Schneider Electric
Schneider Electric is wereldwijd marktleider op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering. We behaalden in 2015 een omzet van 27 miljard euro en hebben 160.000 medewerkers in meer dan 100 landen. We helpen organisaties met het beheren van hun energie en het verwerken hiervan op een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier. Onze technologieën, software en diensten lopen uiteen van de eenvoudigste switches tot de meest complexe operationele systemen. Hiermee verbeteren we de manier waarop ondernemingen hun operaties managen en automatiseren. Onze connected technologieën veranderen industrieën structureel, transformeren steden en verrijken levens. Bij Schneider Electric noemen we dat: ‘Life Is On’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: