Geberit Group implementeert Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform

geberit_bathroom-serie-myday_copyright-geberit-ag

‘s-Hertogenbosch, 26 september – Sanitairfabrikant Geberit gaat alle ontwerp-, engineering- en projectmanagementprocessen integreren via Dassault Systèmes‘ 3DEXPERIENCE-platform. Het doel hierbij is het verkorten van de innovatiecyclus en ‘time-to-market’ van producten wereldwijd.

Innovatieplatform
Geberit Group ontwikkelt en levert sanitairproducten en -oplossingen. Daarbij staan ontwerp, comfort, hygiëne en duurzaamheid centraal. Als onderdeel van een langetermijnvisie voor het optimaliseren van alle processen, gaat het bedrijf een wereldwijd innovatieplatform implementeren. Het bedrijf heeft 12.000 medewerkers in dienst in 40 landen en op 35 productielocaties.

Virtueel testen, valideren en productie simuleren
Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform biedt Geberit geïntegreerde digitale ontwerp- en engineeringapplicaties. Daarmee kan het bedrijf effectiever nieuwe producten ontwikkelen en introduceren, rekening houdend met alle kosten, duurzaamheiddoelstellingen, compliance-eisen en veiligheidsnormen. Geberit kan namelijk niet alleen virtueel ontwerpen, testen en valideren, maar ook de productie op virtuele wijze voorbereiden en simuleren. Met als resultaat dat er minder prototypes nodig zijn en men eerder inzicht heeft in de produceerbaarheid.

Wereldwijde samenwerkingsoplossing
“Wij werken al sinds 1987 met applicaties van Dassault Systèmes voor het ontwerpen van producten. We breiden die samenwerking nu uit naar het 3DEXPERIENCE-platform en zetten het als wereldwijde oplossing voor engineering, ontwerpmanagement en online samenwerken”, zegt Juerg Huber, hoofd R&D Applications van Geberit. “Met de implementatie van dit platform integreren wij meerdere dataplatformen en worden alle gerelateerde processen geoptimaliseerd voor het versterken van onze toekomstige concurrentiepositie.”

Efficiency engineering en productie verhogen
“Fabrikanten van consumentenproducten en retailers hebben een overeenkomstige visie, namelijk innovatieve producten ontwerpen, ontwikkelen en leveren voor klanten”, zegt Chris Colyer, Vice President Consumer Goods & Retail Industry van Dassault Systèmes. “Met het 3DEXPERIENCE-platform kan Geberit de samenwerking tussen alle betrokkenen verbeteren. Het resultaat hiervan is het verder verhogen van de efficiency van engineering en productie. Op deze wijze kan Geberit functioneel betere en duurzamere producten leveren, binnen hun tijds- en budgetbeperkingen”.

Bezoek voor meer informatie over de oplossingen van Dassault Systèmes voor consumer goods & retail: http://www.3ds.com/industries/consumer-goods-retail/

Over Dassault Systèmes  
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: