Renault sluit 10.000 gebruikers aan op 3DExperience-platform

Dassault Systèmes kondigt aan dat zijn 3DExperience-platform bij Groupe Renault in gebruik is bij meer dan tienduizend medewerkers. Groupe Renault, producent van drie miljoen auto’s per jaar, gebruikt het platform voor een gestroomlijnde ontwikkeling van nieuwe producten in alle geografische gebieden waar de autofabrikant actief is en voor alle merken. Dit zijn Renault, Dacia en Renault Samsung Motors.

 

renault_newpdm_courtesy-of-renault_2

Met de tienduizendste gebruiker voor het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes heeft Groupe Renault een belangrijke mijlpaal behaald in zijn ‘NewPDM’-programma. Dit programma transformeert de engineeringafdelingen van Groupe Renault naar een wereldwijd opererende en samenwerkende divisie met een productontwikkeling die ‘right the first time’ is.

Virtual collaborative design

Om dit te bereiken, zet Groupe Renault de applicaties van Dassault Systèmes voor ‘virtual collaborative design’ en simulatie in voor al haar ontwikkelingscentra wereldwijd. De designteams van Groupe Renault hebben hiermee een uniform platform tot hun beschikking waarmee ze wereldwijd kunnen samenwerken, van concept tot aan de productie.

Target Zero Defect

De applicaties voor virtual collaborative design en simulatie vormen de kern van Dassault Systèmes’ ‘Target Zero Defect’-oplossing. Target Zero Defect zorgt er middels een geoptimaliseerd end-to-end-ontwikkelproces voor dat alle auto-ontwerpen ‘right the first time’ zijn. Een simultane product- en procesontwikkeling gebaseerd op samenwerking zorgt voor een snelle validatie en inproductiename van innovaties die leiden tot baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van transport en mobiliteit. Voorbeelden hiervan zijn ‘connected cars’, zelfrijdende auto’s en voertuigen die geen CO2 uitstoten.

Businesstransformatie

“Ons NewPDM-programma is cruciaal om binnen Groupe Renault met behulp van digitale middelen te komen tot een versnelling van het ontwikkelingsproces. Deze enorme businesstransformatie, die wordt ondersteund door Dassault Systèmes, stelt ons in staat om de toekomstige modellen voor Renault, Dacia en Renault Samsung Motors aanzienlijk sneller te ontwikkelen. Het biedt ons zowel concrete voordelen tijdens de digitale fases van onze projecten, als tijdens de fysieke fases”, aldus Gaspar Gascon Abellan, executive vice president Engineering, Groupe Renault.

“Met NewPDM kunnen we de kwaliteit van onze producten zeer snel garanderen en snel robuuste, innovatieve concepten op de markt brengen”, vervolgt Gascon Abellan. “Meer dan tienduizend gebruikers zijn nu verbonden met een unieke en aanpasbare ‘powertrain-platform-vehicle’-structuur. Dit alles binnen een gedeelde omgeving die beschikbaar is voor onze ontwikkelingscentra in Frankrijk, Roemenië, India, Zuid-Korea, Brazilië, Spanje en Rusland.”

Schaalbaarheid

“Groupe Renault heeft het 3DExperience-platform voortvarend opgepakt en het is nu in gebruik bij duizenden gebruikers van verschillende afdelingen. Dit demonstreert de schaalbaarheid van ons platform en daarop gebaseerde industrieoplossingen”, zegt Olivier Sappin, vice president, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Nieuwe voertuigtechnologieën vergen een steeds complexer ontwikkelproces. Het 3DExperience-platform helpt wereldwijd opererende fabrikanten zoals Groupe Renault om zowel de kosten als de risico’s te verlagen die zijn verbonden aan de introductie van nieuwe producten.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: