Dassault Systèmes realiseert in derde kwartaal 2016 40 procent meer omzet in 3DEXPERIENCE-software

‘s-Hertogenbosch, 7 november 2016 – 3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het derde kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met negen procent, naar 735 miljoen euro (IFRS en constante valuta). In de eerste negen maanden van 2016 realiseerde het bedrijf een totale omzet van ruim 2,18 miljard euro, zeven procent meer dan in 2015.

40 procent meer omzet uit 3DEXPERIENCE-software

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Het 3DEXPERIENCE-platform en daarop gebaseerde Industry Solutions blijven onze groei aanjagen, met in het derde kwartaal 40 procent meer omzet uit die software. Verder zijn wij het afgelopen kwartaal in verschillende markten verder gegroeid, waaronder Transportation & Mobility, High Tech, Consumer Goods-Retail, Consumer Packaged Goods-Retail en Architecture, Engineering & Construction.”

CST-overname

“Wij hebben met de onlangs afgeronde CST-overname onze multifysische simulatiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid, voor bedrijven in de hightech en andere markten die willen inspelen op het Internet of Experience”, zegt Charlès. “CST is de marktleider in elektromagnetische simulaties voor het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, slimme woningen, wearables, medische apparatuur en andere slimme producten.”

Strategische samenwerking Cybernaut Investment Group
“Tijdens de Singapore World City Summit in juli hebben wij de toegevoegde waarde van IoT op stedelijk niveau aangetoond, op basis van het 3DEXPERIENCity-programma”, vervolgt Charlès. “Dat heeft geleid tot een strategische samenwerkingsovereenkomst met de Cybernaut Investment Group, een organisatie die nauw betrokken is bij Smart Cities en ‘Made in China 2025’-programma’s.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: