Airbus Safran Launchers ontwikkelt Ariane 6 met Dassault Systèmes ‘Winning Program’-oplossing

‘s-Hertogenbosch, 30 november 2016Dassault Systèmes maakt bekend dat Airbus Safran Launchers de Ariane 6-draagraket ontwikkelt met de ‘Winning Program’-oplossing. Meer dan 700 ingenieurs werken op meerdere locaties in Europa met Dassault Systèmes’ oplossing aan de systeemarchitectuur, het detailontwerp, het valideren van de systemen voor de voortstuwing en het ruimtevaartuig zelf.

Winning Program
‘Winning Program’ is een ontwerp-, engineering- en simulatieoplossing voor de defensie-, lucht- en ruimtevaartindustrie. Airbus Safran Launchers heeft deze oplossing al toegepast voor verschillende haalbaarheidsstudies, het onderzoeken en evalueren van alle ontwerpalternatieven en het versnellen van het besluitvormingsproces over de meest concurrerende Ariane 6-configuratie. De gekozen architectuur wordt in alle volgende ontwikkelfasen continu geoptimaliseerd en gevalideerd.

Snellere ontwikkeling
Deze aanpak helpt fouten te voorkomen, wijzigingen sneller te verwerken en het totale ontwikkelproces met enkele maanden te verkorten. De applicaties van Dassault Systèmes worden zowel gebruikt voor het ontwerpproces als voor de interne en transnationale ontwerpreviews. Verder wordt virtual reality ingezet voor het nauwkeurig definiëren van complexe productieprocessen.

Toenemende concurrentie
De concurrentie in de ruimtevaartsector is heviger dan ooit. Zowel start-ups als bedrijven in snelgroeiende landen dwingen de gevestigde orde tot het ontwikkelen van veelzijdige, krachtige en kostenefficiënte lanceerinstallaties. ‘Winning Program’ is speciaal gemaakt voor bedrijven in de defensie- en ruimtevaartindustrie die al in de eerste programmafasen het ontwerpen, simuleren en samenwerken willen optimaliseren. Door de geavanceerde engineering-mogelijkheden en het delen van kennis in de conceptuele ontwerpfase zorgt ‘Winning Program’ voor aanzienlijk lagere kosten, betere prestaties en een strakkere planning.

Nieuwe generatie draagraket
“Voor Ariane 6 bouwt Airbus Safran Launchers voort op de mede met Dassault Systèmes’ oplossingen gecreëerde waarde van het ontwerp van de Ariane 5”, zegt Alain Charmeau, CEO van Airbus Safran Launchers. “Deze oplossingen, die gebaseerd zijn op een zeer betrouwbaar digitaal testmodel, vormen het hart van het industriële model voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie draagraket met onze partners verspreid over Europa.”

Transformatie van de markt
“Wij zijn er trots op de innovatie- en prestatiesamenwerking met Airbus Safran Launchers naar een hoger niveau te kunnen tillen”, zegt Bernard Charlès, vicevoorzitter van de raad van bestuur en CEO van Dassault Systèmes. “Het doel van onze samenwerking is het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuw ervaringsgericht model voor ruimtelancering, waarbij we al in een vroegtijdig stadium weten dat de Ariane 6 conform alle specificaties op tijd en binnen het budget te leveren is. Onze oplossingen voor de defensie- en ruimtevaartmarkt stellen Airbus Safran Launchers in staat alle mogelijkheden te onderzoeken en samen te werken met stakeholders in elke technische discipline, om zo tot het beste concept te komen. Samen kunnen we de kracht van design en ons digitaal erfgoed benutten voor een transformatie van de ruimtevaartmarkt.”

ariane-6-copyright-esaducros-david-2016

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: