Dassault Systèmes breidt mogelijkheden voor vloeistofsimulatie uit met overname Next Limit Dynamics

‘s-Hertogenbosch, 14 december 2016Dassault Systèmes kondigt de overname aan van Next Limit Dynamics, een toonaangevende specialist op het gebied van simulatie van dynamische vloeistofstroming. Deze simulaties worden vooral gebruikt in de ruimtevaart- en defensiesector, transport en logistiek, de energiebranche en andere industrieën. Next Limit Dynamics boekte in 2015 een omzet van circa 1,6 miljoen euro en deze overname is op 7 december afgerond.

Multifysica en CFD

Met de overname van Next Limit Dynamics, waarvan het hoofdkantoor in Madrid staat, breidt Dassault Systèmes de mogelijkheden van het 3DEXPERIENCE-platform uit voor multifysica-simulaties. Daarnaast krijgt het meer voet aan de grond in de strategisch belangrijke markt voor ‘computational fluid dynamics’ (CFD). Bedrijven gebruiken de oplossingen van Next Limit Dynamics voor nauwkeurige en krachtige simulaties van dynamische vloeistofstroming. Hiermee kunnen zij complexe CFD-problemen sneller oplossen dan met traditionele methoden. Onder andere Airbus, AISIN AW, Caterpillar, Doosan, Ford, Google X, Honda, Mitsubishi, NASA, Safran Helicopter Engines en Toyota behoren tot de klanten van Next Limit Dynamics.

Simulaties vloeistofstroming

Realistische simulatie, van de vroege conceptfase tot het valideren, is essentieel om succesvol duurzame klantervaringen te creëren. De technologie van Next Limit Dynamics wordt gebruikt voor het voorspellen en verbeteren van de prestaties van complexe ontwerpen als ze worden blootgesteld aan dynamische lucht- en vloeistofstroming. Denk aan aerodynamische stroming bij auto’s, aerodynamische ruis bij landingsstellen van vliegtuigen en het smeren van complexe aandrijflijnen. Deze technologie kan bijvoorbeeld auto’s zuiniger maken en hun uitstoot verminderen, geluidsoverlast door vliegtuigen terugbrengen en de efficiëntie van windturbines verhogen.

Jong en dynamisch

“Simulatie stelt innovatieve bedrijven in staat om de evolutie aan te zwengelen van ontwikkelde materialen, additive manufacturing, het internet of experiences en andere factoren die product, natuur en leven in balans brengen”, zegt Bernard Charlès, CEO en vicevoorzitter van de raad van bestuur van Dassault Systèmes. “Next Limit Dynamics is een jong, dynamisch bedrijf. Het zeer ervaren onderzoeksteam en de toekomstgerichte CFD-methode, geïntegreerd in een multifysisch en multischaal 3DEXPERIENCE-platform, tillen het innovatieproces naar een hoger niveau.”

Disruptieve methode

“We zijn al tien jaar bezig met de ontwikkeling van onze Lattice Boltzmann-simulatietechnologie XFlow om CFD geschikt te maken voor nieuwe toepassingen in allerlei industrieën”, aldus David Holman, General Manager bij Next Limit Dynamics. “Producten worden steeds verfijnder, wat de complexiteit van engineering verder vergroot. Onze disruptieve methode rekent af met tijdrovende voorbereidingstaken die kenmerkend zijn voor traditionele benaderingen van CFD. Hierdoor blijft meer tijd over voor het evalueren en optimaliseren van ontwerpen. Als onderdeel van Dassault Systèmes kunnen we alle engineers die het 3DEXPERIENCE-platform gebruiken nog beter ondersteunen met onze technologie.”

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: