Ngena realiseert wereldwijde netwerkconnectiviteit

Alliantie breidt uit met Neutrona Networks en PCCW Globallogo-ngena-wit

19 december 2016Ngena maakt bekend dat telecombedrijven PCCW Global en Neutrona Networks toetreden tot de netwerkalliantie, waarmee het partnernetwerk wordt uitgebreid naar de APAC- en de Latijns-Amerikaanse markt.

Om wereldwijd connectiviteit te bieden aan de grootzakelijke markt, werkt Ngena samen met een aantal selecte telecommunicatiepartners. Het bedrijf ngena werd in februari 2016 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd door het Amerikaanse CenturyLink, het Indiase Reliance Jio, SK Telecom uit Zuid-Korea en Deutsche Telekom. Ngena wil binnen een half jaar operationeel zijn.

Ngena is meer dan een optelsom van de infrastructuren die aan elkaar worden gekoppeld. Het initiatief benut volledig de voordelen van Software-Defined Networking (SDN) en Network Function Virtualization. Doordat ngena via software wordt aangestuurd, kunnen klanten vanuit een centraal punt zelf het eigen netwerk inregelen en bijvoorbeeld op ieder moment de capaciteit uitbreiden. Zakelijke klanten profiteren zo van netwerkdiensten die worden gerealiseerd op basis van complementaire partnernetwerken over de hele wereld.

PCCW Global
De overeenkomst met telecomprovider PCCW Global is een belangrijke stap voor ngena. PCCW Global heeft een rijke ervaring en een sterke aanwezigheid in met name de APAC- en Afrikaanse regio’s. Ook biedt de in Hongkong gevestigde telecomprovider mogelijkheden om klanten aan te sluiten in de Chinese markt.

“Met PCCW Global breiden we onze dekking aanzienlijk uit”, aldus Marcus Hacke, managing director van ngena. “De toevoeging van PCCW Global als partner is geweldig nieuws, ook voor de andere partners van ngena.”

Marc Halbfinger, CEO van PCCW Global: “Wij zijn van mening dat ngena een even spannend als uniek model voor enterprise networking biedt. Dit model sluit uitstekend aan op ons huidige wereldwijde aanbod.”

Neutrona Networks

Door de overeenkomst met Neutrona Networks verstevigt ngena zijn dekking in de Latijns-Amerikaanse markt. “We zochten naar een telecomprovider die in staat is om deze veelzijdige markt te bedienen met een ‘one-stopoplossing”, aldus Hacke. “Neutrona Networks bleek de beste keus voor ngena en zijn partners. Deze provider bedient een groot gebied, biedt een hoge kwaliteit en levert een ongekende performance.”

De neutrale en onafhankelijke ‘Latin American Carrier’ Neutrona Networks is gevestigd in Miami en bedient onder andere Centraal- en Zuid-Amerika, Mexico en de Caraïben. Tijdens de Capacity Media Awards 2016 in Parijs werd Neutrona Networks onderscheiden met de titel ‘Best Latin American Wholesale Carrier’.

“Neutrona’s focus op een superieure klantervaring en ons onderscheidende ecosysteem van geïntegreerde netwerken in de Latijns-Amerikaanse regio voegen enorme mogelijkheden toe aan de ngena-alliantie”, aldus Meteo Ward, CEO van Neutrona. “We bieden de partners van ngena een marktleidende betrouwbaarheid die nodig is om de Fortune 1000-bedrijven te bedienen. Het gaat om de juiste combinatie van dekking, kwaliteit, wendbaarheid en innovatie waarmee we wereldwijde, naadloze oplossingen kunnen creëren.”

Sinds het ontstaan van de nieuwe alliantie zijn er al met ongeveer twintig internationale partners gesprekken gevoerd om zich aan te sluiten bij ngena.

Over ngena – The Shared Network

Toonaangevende internationale telecombedrijven vormen de Next Generation Enterprise Network Alliance – ngena. Zakelijke klanten profiteren van netwerkdiensten die worden gerealiseerd op de netwerken van partners wereldwijd. Ngena introduceert een compleet nieuw businessmodel en nieuwe SDN-enabled technologie in een greenfieldomgeving, door de netwerkassets van vertrouwde serviceproviders te delen.

Over PCCW Global
PCCW Global is internationaal de uitvoerende tak van HKT, Hongkongs grootste telecomserviceprovider die grotendeels in handen is van PCCW Limited. Met een dekking in meer dan 3.000 steden en 150 landen ondersteunt het PCCW Global-netwerk een portfolio van wereldwijd geïntegreerde communicatieoplossingen waaronder Ethernet, IP, glasvezel en satellite transmission-oplossingen, internationale spraak- en VoIPX-diensten, managed network & security services en een groeiend aanbod ‘as-a-service’-oplossingen waaronder OTT-video en Unified Communications.

Het hoofdkantoor van PWWC Global is gevestigd in Hongkong en het bedrijf onderhoudt regionale kantoren in België, China, Frankrijk, Griekenland, Japan, Korea, Singapore, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Voor meer informatie over PCCW Global, kunt u terecht op www.pccwglobal.com

Over Neutrona Networks
Neutrona Networks is een neutraal en onafhankelijk Latijns-Amerikaans bedrijf met meer dan 16 jaar ervaring in het leveren van geavanceerde datanetwerkoplossingen in een ‘one-stop-shop-experience’ aan internationale ondernemingen. Neutrona’s directe aanwezigheid en uitgebreide partnernetwerk dekt inmiddels bijna elke locatie in elke stad in Midden- en Zuid-Amerika, Mexico, het Caribisch gebied en daarbuiten. Neutrona exploiteert het enige Latijns-Amerikaanse netwerk dat op meerdere onderzeese kabelsystemen en ondergrondse glasvezelringen draait, gecombineerd met wijde netwerkverbindingen met de meest lokale leveranciers in de regio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: