Dassault Systèmes versterkt innovatiekracht van 3DEXPERIENCE-platform met HTC Vive Business Edition

Professionele virtualrealitybril van HTC brengt productvalidatie tot leven in elke fase van het ontwikkelproces

‘s-Hertogenbosch, 9 januari 2017Dassault Systèmes kondigt aan dat het 3DEXPERIENCE-platform vanaf nu de HTC Vive™ Business Edition ondersteunt. Met de professionele virtualrealitybril van HTC kunnen gebruikers in elke fase van het ontwikkelproces productontwerpen bekijken en valideren in virtual reality. Hierdoor wordt het mogelijk om sneller innovatieve, meeslepende klantervaringen te creëren en verbeteren.

Nieuwe blik op ontwerpen
Industrieel ontwerpers, mechanisch ingenieurs, marketeers, projectmanagers en andere professionals kunnen met de HTC Vive Business Edition achter hun pc intuïtief werken in een stereoscopische virtualreality-omgeving. Deze nieuwe manier voor het bekijken van virtuele modellen op het 3DEXPERIENCE-platform geeft de gebruiker een beter beeld van het design van een object dan als het alleen op een computerscherm worden getoond.

Samenwerking met HTC
Dassault Systèmes en HTC zetten hiermee de volgende stap in hun samenwerking, die als doel heeft om toepassingen van virtual reality uit te rollen in het bedrijfsleven. Deze plannen werden in april van vorig jaar al bekendgemaakt. De twee bedrijven verzorgden onlangs tijdens CES 2017 in Las Vegas een demonstratie van de mogelijkheden van virtual reality voor bedrijven en overheden.

Strategische waarde van VR
“Het bedrijfsleven begint steeds meer de strategische waarde in te zien van virtual reality”, zegt Olivier Ribet, Vice President High-Tech Industry bij Dassault Systèmes. “De combinatie van virtual reality met de oplossingen van het 3DEXPERIENCE-platform verlegt de grenzen van de creativiteit. Ontwerpers en ingenieurs kunnen bijvoorbeeld het uiterlijk en de technische eisen van een product perfectioneren en marketeers krijgen meer mogelijkheden om een persoonlijke gebruikerservaring te creëren.”

Lage kosten
“De Vive Business Edition stelt klanten van Dassault Systèmes in staat om virtual reality op grote schaal in te zetten tegen lage kosten”, aldus Hervé Fontaine, Vice President Virtual Reality Enterprise and Business Development bij HTC. “Het unieke lasertrackingsysteem van de Vive is door de grote precisie en zeer lage latency ideaal voor de CATIA-applicaties van Dassault Systèmes. Gebruikers kunnen hun werk in real time controleren terwijl ze het design aanpassen.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: