Dassault Systèmes realiseert 10 procent omzetstijging en winst per aandeel in vierde kwartaal 2016

‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2017 – 3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het vierde kwartaal van 2016 bekendgemaakt. De omzet groeide met 10%, naar 875 miljoen euro. Daardoor realiseerde het bedrijf in 2016 een totale omzet van ruim 3 miljard euro, 8% meer dan in 2015 (IFRS en constante valuta).

25 procent meer omzet uit 3DEXPERIENCE-software

Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Dassault Systèmes heeft in 2016 25% meer omzet gerealiseerd met het ‘Industry Solutions’-portfolio, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Vooruitkijkend verwachten wij dat 3DEXPERIENCE in 2017 voor een doorbraak zorgt waardoor wij onze ambitie – om de winst per aandeel binnen vijf jaar te verdubbelen – gaan waarmaken. Afgelopen jaar hebben we al aangetoond op de goede weg te zijn.”

Optimalisatie productieprocessen

“In 2016 is het design- en engineeringportfolio versterkt met overnames van CST, gespecialiseerd in elektromagnetische simulaties en Next Limit Dynamics, specialist in dynamische vloeistofsimulaties”, vervolgt Charlès. “Verder bieden de volledigheid en het gespecialiseerde salesmodel van ons 3DEXPERIENCE-productieportfolio ons een koppositie in Industry 4.0. De omzetbijdrage van het DELMIA-merk groeide in het vierde kwartaal met 17% en van Quintiq zelfs met 23%.”

Holistische aanpak innovaties

“Met 3DEXPERIENCE hebben we bij Dassault Systèmes ingespeeld op de behoefte van klanten. Hiervoor zijn alle disciplines geïntegreerd om tot een holistische aanpak van innovaties te komen. Zowel op het gebied van producten en businessmodellen, als de customer experiences”, zegt Charlès. “Het 3DEXPERIENCE-businessplatform integreert en faciliteert een multidisciplinaire samenwerking, tijdens de ideevorming, ontwerp, engineering, simulaties, productie, marketing en sales. Ondersteund door data-analyses en automatische verwerking van alle wijzigingen. Als gevolg daarvan kunnen organisaties de innovatiecyclus van slimme producten versnellen en de efficiency in hun waardeketen verhogen.”

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 210.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

3DEXPERIENCE, het Compass logo en 3DS logo, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES en 3DEXCITE zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: