T-Systems beveiligt industriële systemen met nieuwe oplossingen

Vianen, 20 april 2017 – T-Systems heeft twee nieuwe oplossingen geïntroduceerd voor de security van industriële omgevingen. Industrial Threat Protect Pro richt zich op het beveiligen van het Internet of Things. Industrial Network Protect Pro is een gedistribueerde firewall. De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld voor productiebedrijven van iedere omvang en zijn per direct verkrijgbaar.

Industriële systemen en kritieke infrastructuren zoals energiecentrales moeten steeds beter beveiligd worden. De logistieke en productieketens raken immers steeds meer met elkaar verweven. Bovendien neemt het aantal betrokken partijen toe. Wanneer een schakel in die ketting ten prooi valt aan een cyberaanval, kan de kwaadaardige code zich razendsnel verspreiden over een grote groep van verbonden spelers. Een aanval kan daardoor enorme schade veroorzaken. De nieuwe diensten van T-Systems zijn gericht op het tijdig blokkeren van aanvallers en het realtime herkennen van zowel zwakke plekken als succesvolle aanvallen.

Industrial Threat Protect Pro

Industrial Threat Protect Pro is een nieuwe IoT-securitydienst van T-Systems. De oplossing, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf CyberX, biedt gebruikers transparantie en inzicht in de interne processen van hun productienetwerken. Het analyseert continu de zwakke punten en brengt automatisch de netwerkconfiguratie in kaart binnen industriële netwerken – met al hun specifieke communicatieprotocollen.

Industrial Threat Protect Pro stelt afwijkingen vast in het netwerkgedrag van industriële systemen. Dit vindt plaats dankzij een zelflerend systeem. Dit algoritme diagnosticeert standaardcommando’s en -gedrag en netwerkpatronen onder normale operationele omstandigheden .

Iedere keer als Industrial Threat Protect Pro een situatie in het netwerk vaststelt die afwijkt van de normale patronen die het heeft geleerd, geeft het in realtime een notificatie af via een gemakkelijk te gebruiken dashboard. Hetzelfde gebeurt als het een probleem in of met een systeem registreert. In beide gevallen stelt deze notificatie experts in staat om de ernst van de situatie vast te stellen en tegenmaatregelen te nemen. Dit geldt zowel voor aanvallen door cybercriminelen als voor storingen in een systeem die de operatie kan verstoren.

Firewall voor industriële netwerken

T-Systems introduceert ook Industrial Netwerk Protect Pro (INPP), een gedistribueerde firewall voor industriële netwerken. Het nieuwe product is gebaseerd op een oplossing ontworpen door het Israëlische Radiflow en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot sturingssystemen en ongewenst dataverkeer. Met INPP kunnen organisaties hun netwerk opdelen in beveiligde zones en vervolgens de datastromen tussen die zones monitoren en reguleren.

Industrial Network Protect Pro kan ook centraal opgestelde securityrichtlijnen implementeren bij verschillende vestigingen en productiefaciliteiten. Bovendien kunnen de securitygateways worden ingezet als sensoren voor het detecteren van aanvallen en als toegangsbeveiliging bij onderhoud op afstand. Gebruikers kunnen het nieuwe product zelfs inzetten voor het leggen van verbindingen met productievestigingen waarmee slechts een netwerkverbinding met weinig bandbreedte beschikbaar is. Of waarmee alleen een mobiele verbinding mogelijk is.

Over T-Systems

T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde oplossingen aan zakelijke klanten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het overkoepelende aanbod in informatie- en communicatietechnologie, mobiele communicatie en een unieke cloudinfrastructuur dat gebouwd is rondom gestandaardiseerde platformen en wereldwijde partnerships.

Daarnaast levert T-Systems vanuit hun beveiligde datacenters security van het hoogste niveau, waarbij continu zeer strenge Duitse regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen, 46.000 werknemers en inkomsten van circa 7.1 miljard euro (boekjaar 2015), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Naast traditionele ICT-diensten, bestaat het portfolio van T-Systems uit op-maat-gemaakte infrastructuur, platformen en software uit de cloud, en innovatieprojecten in toekomstige, zakelijke gebieden zoals big data, Internet of Things, Machine-to-Machine (M2M) communicatie en Industrie 4.0. Voor meer informatie: www.t-systems.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: