Interface presenteert nieuwe collectie Global Change

Duurzame tapijttegels geïnspireerd op natuurlijke omgevingen

Interface introduceert zijn meest veelzijdige collectie ooit: Global Change. Deze collectie combineert biophilic design, een ontwerpfilosofie die inspiratie haalt uit de natuur, met het modulaire vloersysteem van de fabrikant. Global Change biedt een breed scala aan designopties voor zakelijke omgevingen. Het is de eerste collectie van Lead Product Designer Kari Pei die wereldwijd wordt gelanceerd.

Natuur als inspiratiebron
Global Change benut de voordelen van de natuur in zakelijke interieurs, zoals kantoorgebouwen en horecaomgevingen. Met de collectie dragen architecten en ontwerpers bij aan positieve belevingen en een verhoogd welzijn van de mensen die erin vertoeven. Natuurlijke omgevingen worden nagebootst met artistieke interpretaties van boom- en bladschaduwpatronen. Elementen van biophilic design komen ook terug in de willekeurige patronen en vloeiende overgangen.

Glazing_Progression II_Progression III_Desert Shadow_Ashlar_lr

Zeven stijlen
Global Change bestaat uit zeven stijlen in zes organische kleurstellingen:

  • Progression I, Progression II en Progression III vormen het fundament van de collectie en bieden drie basistexturen met drie verschillende prijsstellingen en poolhoogten.
  • Glazing en Shading halen inspiratie uit het bos, met bladervormen en een streperige textuur.
  • Raku en Ground doen denken aan een gebarsten ondergrond van droge aarde en zijn geschikt voor respectievelijk willekeurige en eenrichtingsinstallatie.

Progression I, II en III en Glazing en Shading zijn verkrijgbaar als Skinny Planks (25cm x 100 cm), Ground en Raku in het vierkante formaat (50cm x 50cm). De tegels variëren van laag- tot hoogpolig. Ter aanvulling op de zeven tegelstijlen heeft Interface voor Global Change zes aarde- en mineraalachtige kleurstellingen ontworpen, geïnspireerd op wereldwijde trends: Eclipse, Evening Dusk, Desert Shadow, Fawn, Daylight en Morning Mist.

Glazing_Shading_Morning Mist_Ashlar_Textured Stones_Cool Polished Cement_QT_lr

Flexibel modulair systeem
Bij de ontwikkeling van Global Change heeft Interface gezorgd voor een uitstekende samenhang met bestaande collecties en producten, inclusief de onlangs gelanceerde LVT (luxe vinyltegels)-collectie Level Set. Dit geeft designers, architecten en eindgebruikers maximale flexibiliteit om naadloze, opvallende zones en paden te creëren. Omdat Interface-vloeren modulair zijn, kunnen klanten heel eenvoudig en efficiënt tegels vernieuwen of vervangen om het design op te frissen.

Voor de productie van Global Change maakt Interface gebruik van gerecycled materiaal. Global Change behoort tot de Interface-collecties met de kleinste CO2-voetafdruk. De collectie is geheel in lijn met de missie van Interface om zo duurzaam mogelijk te werken.

Prachtige esthetiek
“Global Change combineert een prachtige esthetiek met de functionaliteit en veelzijdigheid van modulaire vloerproducten”, zegt Kari Pei, Lead Product Designer bij Interface. “Elk product in de collectie smelt op harmonieuze wijze samen met de rest. Global Change is een tijdloze collectie die meebeweegt met veranderende designtrends en -voorkeuren.”

Progression III_Daylight_Progression III_MorningMist_PBT_lr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: