Eltrex Motion preferred supplier voor Berghof Automation GmbH

Breda, 3 juli 2017 – Berghof Automation GmbH heeft Eltrex Motion benoemd tot preferred supplier voor de gehele Benelux. Klanten van beide bedrijven in Nederland, België en Luxemburg hebben nu één centraal aanspreekpunt voor al hun vragen en de levering van de producten van Berghof.

De intensivering van de samenwerking past in de strategie van Eltrex Motion om totaaloplossingen te bieden op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Het portfolio van het bedrijf uit Breda bestaat onder andere uit diverse elektromotoren, drives/controllers, spindels en vele andere mechanische componenten voor de apparaten en machinebouw.

Berghof Automation GmbH voegt een belangrijke laag van controle en visualisatie toe aan het brede aanbod van Eltrex Motion. De divisie van de Duitse Berghof Group biedt onder andere PLC- en ESR-controleoplossingen, industriële pc’s, ethernet-terminals, ook voor toepassingen onder zware omstandigheden.

Totaaloplossingen
Door de samenwerking met Berghof beschikt Eltrex Motion nu over een compleet assortiment van producten van de HMI tot de draaiende as. Die combinatie is samen met de kennis van Eltrex Motion belangrijk om klanten totaaloplossingen te bieden. Dit kan variëren van applicaties met een enkele as, tot gehele complexe contouringapplicaties.

“Niet alleen willen wij op het gebied van motion control de partner bij uitstek worden voor onze klanten, ook willen we een totale oplossing kunnen bieden voor de aansturing van een machine”, zegt Coen Waltman, general manager van Eltrex Motion. “Met Berghof in ons productportfolio is dit nu mogelijk. We zijn dan ook zeer verheugd over de uitbreiding van onze samenwerking met Berghof en het wederzijds vertrouwen dat hieruit spreekt.”

“Met Eltrex Motion hebben we een kundige en betrouwbare partner gevonden voor de distributie en integratie van onze systemen in de Benelux”, reageert Holger Liedermann, hoofd Sales and Marketing – Industry bij Berghof Automation GmbH. “Met de technische knowhow en slagkracht van Eltrex Motion kunnen we in de Benelux samen een leidende positie innemen op het gebied van aandrijftechniek in de ruimste zin van het woord. Samen zijn wij klaar voor de toekomst.”

Bezoek de website van Eltrex Motion voor meer informatie over de samenwerking met Berghof Automation GmbH.

Foto Berghof en Eltrex_low res

Coen Walman (Eltrex Motion) en Holger Liedermann (Berghof Automation GmbH)


Over Eltrex Motion
Eltrex Motion heeft als doel om een complete aandrijftechniek oplossing voor de apparaten- en machinebouw te bieden waarbij de applicatiewensen van de klant centraal staan. Dit maakt Eltrex mogelijk door een breed productaanbod van merken van vooraanstaande fabrikanten, gedegen advies en applicatieondersteuning te bieden binnen de markt van aandrijftechniek in de Benelux. Begin 2014 is Eltrex Motion ontstaan uit de fusie van Eltromat en Telerex Motion Solutions. Met deze fusie werden de engineeringkennis en -ervaring van Eltromat gekoppeld aan de sterke marktpositie en geavanceerde services en processen van Telerex.

Over Berghof Automation GmbH

Berghof Automation GmbH, part of the family-owned Berghof Group, develops the most important elements in contemporary control solutions in house, produced in Germany. Our technical know-how makes us a reliable partner for demanding control projects such as in the field of telpherage systems or software libraries for drive units.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: