T-Systems breidt mogelijkheden Open Telekom Cloud uit

Migreren en beheren data vereenvoudigd

Vianen, 27 maart 2018T-Systems maakt het voor gebruikers van de op Open Stack gebaseerde publieke Open Telekom Cloud (OTC) eenvoudiger om grote hoeveelheden data te migreren en databases te beheren. OTC is hiervoor uitgebreid met twee nieuwe functies: de Data Ingestion Service en de Document Database Service.

Met de Data Ingestion Service (DIS) kunnen gebruikers automatisch grote hoeveelheden data streamen naar OTC. De datastromen bereiken het cloudplatform continu en in realtime, of in batches. DIS helpt ook bij het prioriteren van gegevensbronnen, het valideren van individuele bestanden en het doorsturen van gegevens naar de juiste bestemming.

De Document Database Service (DDS) vereenvoudigt het beheer van verschillende gestructureerde data in een database. Het creëren, monitoren en schalen van database-instances is in de overzichtelijke console slechts een kwestie van een paar muisklikken. OTC ondersteunt hiervoor een NoSQL-database gebaseerd op het MongoDB Community Edition-protocol.

Meer uitbreidingen
Naast DIS en DDS biedt de nieuwe release van OTC nog meer vernieuwingen, waaronder nieuwe varianten van de Elastic Cloud Server (ECS) en de Bare Metal Server (BMS). Zo is ECS nu beschikbaar met 60 virtuele CPU’s en tot 512 GB RAM. Ook ondersteunt ECS nieuwe GPU’s die in het bijzonder geschikt zijn voor toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, cryptografie en machine learning. Het BMS-aanbod is uitgebreid met twee modellen voor hoge prestaties.

Andere uitbreidingen in de nieuwe release van OTC zijn:

  • Image Management Service: OTC ondersteunt nu het VHDX-beeldformaat van Windows-systemen.
  • Tag Management Service: met behulp van tags kunnen gebruikers nu nog meer middelen toewijzen aan verschillende kostenplaatsen. Dit maakt het bijhouden van de administratie en boekhouding nog makkelijker.
  • NAT-gateway als onderdeel van een Virtual Private Cloud: hiermee kunnen gebruikers meerdere servers combineren onder één IP-adres. Dit elimineert de noodzaak voor installatie van een eigen server die de rol van gateway op zich neemt.
  • Private Line Access Service (PLAS): directe verbindingen via ethernet zijn hiermee eenvoudiger te bestellen en sneller te implementeren.
  • Meer veiligheid en een internetverbinding voor Workspace Service: bedrijven die virtuele desktops uit de OTC gebruiken, profiteren dankzij tweefactorauthenticatie in de toekomst van nog meer veiligheid. Bovendien hebben gebruikers nu met virtuele desktops toegang tot het internet.
  • Storage Lifecycle Management: gegevens gaan op basis van regels naar goedkopere opslagklassen.
  • Content Delivery Network: gebruikers kunnen het Content Delivery Network van Akamai afnemen in combinatie met OTC. Dit stelt bedrijven in staat om hun webdiensten te versnellen, ongeacht de locatie van hun klanten.

Open Telekom Cloud

Over T-Systems
T-Systems levert wereldwijd geïntegreerde oplossingen aan zakelijke klanten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het overkoepelende aanbod in informatie- en communicatietechnologie, mobiele communicatie en een unieke cloudinfrastructuur dat gebouwd is rondom gestandaardiseerde platformen en wereldwijde partnerships.

Daarnaast levert T-Systems vanuit hun beveiligde datacenters security van het hoogste niveau, waarbij continu zeer strenge Duitse regelgeving omtrent dataprotectie wordt nageleefd. Met een footprint in meer dan 20 landen, 37.900 werknemers en inkomsten van circa 6.9 miljard euro (boekjaar 2017), is T-Systems de ideale partner voor digitale transformatie. Naast traditionele ICT-diensten, bestaat het portfolio van T-Systems uit op-maat-gemaakte infrastructuur, platformen en software uit de cloud, en innovatieprojecten in toekomstige, zakelijke gebieden zoals big data, Internet of Things, Machine-to-Machine (M2M) communicatie en Industrie 4.0. Voor meer informatie:  www.t-systems.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: