WatchGuard lanceert Trusted Wireless Environment

Framework helpt met creëren van snel en veilig wifinetwerk

Den Haag, 18 september 2018 – Bij veel wifi-implementaties gaat alle aandacht uit naar de snelheid en de prestaties van het draadloze netwerk. Deze nadruk op performance gaat vaak ten koste van de veiligheid. Om hier verandering in te brengen, introduceert WatchGuard Technologies het Trusted Wireless Environment-framework. Hiermee kunnen organisaties snelle, schaalbare én veilige draadloze netwerken aanleggen en beheren.

Wifinetwerken zijn al heel lang een makkelijk doelwit voor cybercriminelen om waardevolle informatie te stelen”, vertelt Ryan Orsi, directeur productmanagement bij WatchGuard Technologies. “Zowel aanbieders als gebruikers maken namelijk de fout dat zij bij wifiomgevingen goede security als een extra voordeel zien en niet als de primaire functie van een draadloos netwerk. Wij denken dat het cruciaal is om op een andere manier naar wifinetwerken te kijken. Daarom hopen wij dat organisaties van welke omvang dan ook – en zelfs onze concurrenten – het Trusted Wireless Environment Framework bestuderen. Hierin geven wij aan wat in onze visie nodig is om een goede en veilige wifiomgeving te creëren.”

Voor grote en kleine netwerken
Het Trusted Wireless Environment Framework helpt organisaties met het ontwikkelen en beheren van draadloze netwerken die én snel én veilig én eenvoudig te beheren zijn. Daarmee kunnen bedrijven zowel hun eigen werknemers als klanten, partners en andere gastgebruikers beschermen. Bovendien helpt een Trusted Wireless Environment een organisatie het intellectueel eigendom veilig te stellen.

Veel grotere organisaties richten wifinetwerken zelf in. Middelgrote en kleinere bedrijven besteden dit echter veelal uit en zijn dus afhankelijk van de kennis en ervaring op dit gebied van resellers, managed service providers en system integrators. WatchGuard richt zich met dit framework nadrukkelijk op beide doelgroepen.

Belangrijke kenmerken
Een Trusted Wireless Environment (TWE) kent drie belangrijke kenmerken:

  1. Goede prestaties – Een organisatie mag nooit in de situatie komen waarin de behoefte aan snelheid of andere prestaties de veiligheid van het wifinetwerk in gevaar brengt. Daarom geeft het TWE-framework duidelijk aan hoe de vereiste prestaties gerealiseerd kunnen worden bij het gewenste aantal gebruikers.
  2. Schaalbaar beheer – Organisaties kunnen via eenvoudige procedures voor set-up en management het volledige wifinetwerk beheren, ook als het gaat om een grote en complexe omgeving. Dit gebeurt via één enkele interface.
  3. Uitstekende security – Organisaties hebben behoefte aan een wifiomgeving waarvan de beveiliging volledig automatisch wordt geregeld. Ook dient automatisch gerealiseerd te worden dat legitieme externe access points in dezelfde frequentieruimte functioneren. Daarnaast moet – wederom op geautomatiseerde wijze – worden voorkomen dat users gebruik kunnen maken van niet-officiële access points.

Het bekende testlab Miercom heeft vastgesteld dat de via de cloud beheerde wifioplossing van WatchGuard het enige product is dat ieder type wifibedreiging volledig automatisch herkent en tegenhoudt. Dat blijkt uit een nieuw onafhankelijk onderzoek van het testlab naar de vier belangrijkste wifiproducten die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Deze producten zijn onderzocht op de vraag hoe zij omgaan met securitybedreigingen als niet-officiële access points, niet-geautoriseerde clients, zogeheten ‘neighboring’ access points, ad-hocnetwerken, ‘evil twin’ access points met ‘spoofed’ SSID’s en verkeerd geconfigureerde access points.

Meer informatie:

6 threat categories

###

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard Technologies is wereldwijd leider in netwerkbeveiliging en levert Unified Threat Management (UTM)-oplossingen, next-generation firewalls, veilige wifiverbindingen, multifactorauthenticatie en network intelligence-dienstverlening van topkwaliteit aan meer dan 80.000 klanten over de hele wereld. De bedrijfsmissie is security van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle soorten organisaties, ongeacht hun grootte. Dit doet WatchGuard met eenvoud als uitgangspunt, waardoor het diensten- en productenportfolio uitermate geschikt is voor zowel grote ondernemingen als het mkb. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle. Daarnaast heeft WatchGuard vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.watchguard.com

Voor extra informatie, promoties en updates, volg WatchGuard op Twitter (@WatchGuard_NL), Facebook of via de LinkedIn-bedrijfspagina. Of bezoek onze InfoSec-blog, Secplicity, voor meer realtime updates over de laatste dreigingen en hoe daarmee om te gaan: http://www.secplicity.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: