Mimecast wapent bedrijven met gratis Awareness Training Kit

Utrecht, 3 oktober 2018 – Awarenesstrainingen kunnen het risico op datalekken, cyberincidenten en daaraan gerelateerd productiviteitsverlies fors terugdringen. Om het belang van awarenesstrainingen te onderstrepen, organiseert Mimecast in het kader van Cyber Security Awareness Month een wereldwijd initiatief. Via onder andere een gratis Awareness Training Kit helpt Mimecast bedrijven zichzelf te wapenen tegen uiteenlopende cyberdreigingen.

Cyberdreigingen zijn voor ieder bedrijf een belangrijk aandachtspunt. Zo zag 90 procent van de bedrijven het aantal phishingaanvallen in het afgelopen jaar toenemen of stabiel blijven, blijkt uit het State of Email Security 2018-rapport. Door het bewustzijn over cybercriminaliteit onder medewerkers te vergroten, zijn zij beter in staat phishing en andere cyberaanvallen tijdig te herkennen, wat veel schade kan voorkomen. Desondanks traint slechts 11 procent van de bedrijven zijn personeel regelmatig in het herkennen van cyberaanvallen.

Om bedrijven kennis te laten maken met awarenesstrainingen biedt Mimecast in het kader van Cyber Security Awareness Month de Awareness Training Kit gratis aan via zijn blog. Deze kit vergroot het bewustzijn van werknemers op het gebied van online fraude, datalekken, onveilige publieke wifinetwerken, phishing en voicephishing (vishing). Bij vishing nemen criminelen telefonisch contact op met slachtoffers en proberen ze informatie of toegang tot bijvoorbeeld interne systemen te krijgen.

Mimecast Awareness Training
De Awareness Training Kit is gebaseerd op het nieuwste aanbod van het bedrijf: de Mimecast Awareness Training. Deze dienstverlening is ontwikkeld op basis van het aanbod van Ataata, een specialist in securityawarenesstrainingen die in juli 2018 is overgenomen door Mimecast.

Deelnemers worden in de Mimecast Awareness Training via interessante en relevante content, risicoscores en gesimuleerde aanvalsscenario’s bewust gemaakt van risico’s op het gebied van IT-beveiliging en de impact van eigen gedrag op de digitale veiligheid van hun organisatie. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan ransomware, phishing, bankfraude, wachtwoordhygiëne en compliance met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) en de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Weerstand  doorbreken
“Werknemers moeten worden aangemoedigd aandacht te besteden aan security en weerbaarder worden tegen dreigingen”, aldus Michael Madon, Senior Vice President en General Manager security awareness bij Mimecast. “Door op creatieve wijze cybersecuritytrainingen aan te bieden, doorbreken wij de weerstand die veel werknemers hebben tegen training.”

“We hebben een reeks initiatieven georganiseerd die samenvallen met Cyber Security Awareness Month”, vervolgt Madon. “Het gaat hierbij onder andere om een trainings- en certificeringsprogramma voor klanten van Mimecast die willen uitblinken in best practices voor security.”

Initiatieven wereldwijd
Naast het aanbieden van de gratis Security Awareness Kit neemt Mimecast ook deel aan verschillende initiatieven die gedurende Cyber Security Awareness Month wereldwijd worden georganiseerd. Het gaat hierbij onder andere om:

  • Infosecurity.nl 2018 – Op de IT-securityvakbeurs Infosecurity.nl 2018, die op 31 oktober en 1 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, verzorgt Mimecast de 3D Email Security Risk Assessment ‘car wash’. EU Team Lead Sales Engineering Sander Hofman van Mimecast geeft bovendien op beide dagen een presentatie over het verbeteren van de cyberresilience.
  • Security Serious Week – In de Britse hoofdstad Londen wordt van 1 tot en met 5 oktober een industriebreed initiatief georganiseerd om adviezen en best practices op het gebied van cybersecurity te verzamelen. Als onderdeel van dit initiatief organiseerde Mimecast een flashmob in Londen en steunt het bedrijf de Security Serious Unsung Heroes Awards.
  • IP Expo Europe – Gedurende IP Expo Europe in Londen verzorgt Mimecast verschillende trainingsdemo’s en educatieve seminars:
    • Let’s Build a Wall: A Human Firewalldoor Hiwot Mendahun, cyberresilience-expert bij Mimecast, in het Cyber Threat Protection Theatre (3 oktober 3, 15:20 – 15:50 Nederlandse tijd)
    • Evolving Security Analysis: Combining Human and Cyber Threat Intelligencedoor Threat Intelligence Specialist Derek Buchanan en Threat Intelligence Analyst Kirsty Kelly van Mimecast in het Cyber Threat Protection Theatre (4 oktober, 12:00 – 12:30 uur Nederlandse tijd)

Flashmob photo 3

# # #

Over Mimecast
Mimecast Limited helpt meer dan 27.300 bedrijven en miljoenen werknemers om op een veilige manier gebruik te maken van e-mail en bedrijfsgegevens. Mimecast is opgericht in 2003 en biedt geavanceerde en op de cloud gebaseerde oplossingen om e-mail te beveiligen en te archiveren, zodat e-mail als bedrijfskritische applicatie altijd en overal voor organisaties en haar medewerkers beschikbaar en toegankelijk zijn. Mimecast biedt zijn portfolio aan in de vorm van één geïntegreerde dienst, waardoor gebruikers beschikken over een kant-en-klare oplossing voor e-mail risk management. Kijk voor meer informatie op www.mimecast.nl. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: