Mimecast beveiligt e-mail en webverkeer met nieuwe dienst Web Security

Utrecht, 8 oktober 2018 – E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van zijn nieuwe dienst Mimecast Web Security. Mimecast heeft de dienst de afgelopen maanden al getest bij enkele ‘early adopters’.

De nieuwe clouddienst beschermt organisaties tegen aanvallen veroorzaakt door malware of door handelingen van gebruikers. Daarbij blokkeert het platform de toegang tot websites die op basis van een policy als onveilig of ongepast zijn aangemerkt.

Mimecast Web Security is beschikbaar binnen de beheerconsole van de bestaande e-maildiensten van Mimecast. Voor klanten is het dan ook eenvoudig om de bescherming tegen geavanceerde phishing- en malwareaanvallen uit te breiden, ongeacht of cybercriminelen proberen binnen te komen via e-mail, web, instant messaging, social media of advertentienetwerken.

Bescherming verbreden en verbeteren
Scott Crawford, hoofdanalist Information Security bij onderzoeker 451 Research, stelt dat Mimecast met Web Security voorziet in een groeiende vraag. “Veel organisaties hebben moeite om hun beveiliging van e-mail en webverkeer effectief door te voeren in de dagelijkse praktijk. Veel IT-afdelingen kiezen er daarom voor om maatregelen te consolideren in een geïntegreerde clouddienst, die het beheer vereenvoudigt. Mimecast beantwoordt deze vraag door de focus te verbreden van alleen e-mail naar meer geavanceerde aanvallen.”

Jamie Fernandes, hoofd productmanagement voor Web Security bij Mimecast, benadrukt de meerwaarde van het combineren van afweermethoden. “Er zijn grote overeenkomsten tussen de detectie en analyse van bedreigingen via e-mail en web. Aanvallers gebruiken deze twee vectoren afzonderlijk, maar ook tegelijkertijd. Met de nieuwe dienst kunnen gebruikers hun bescherming verbreden en verbeteren, met één geïntegreerde afweer tegen aanvallen via e-mail en web. We versterken de verdedigingssystemen van klanten significant met behulp van onze krachtige Mime|OS threat detection-technologie en het wereldomspannende netwerk met meer dan 30.000 klanten.”

Completer productaanbod
Mimecast ontwikkelt de nieuwe dienst met support van het Mimecast Security Operations Center (MSOC)-team en verrijkt deze met alle kennis die in het bedrijf voorhanden is. CEO Peter Bauer van Mimecast: “Wij kunnen onze klanten nu beschermen met een nog completer productaanbod, dat werkt zoals organisaties werken: elke dag, op elke locatie, met e-mail en internet als onmisbaar gereedschap voor elke taak.”

“Wij doen zelf veel onderzoek en ontwikkeling voor de snel groeiende markt voor websecurity”, vervolgt Bauer. “Recentelijk hebben we onze kennis versterkt met twee overnames: Solebit voor malwaredetectie en Ataata voor een nieuwe benadering van risicobewustzijn en training voor medewerkers. Deze strategische investeringen hebben we gedaan vanuit onze visie om een supercategorie te ontwikkelen van geïntegreerde clouddiensten voor afweer tegen cyberdreigingen.”

ProtectedDevices

Mimecast biedt al zijn bestaande klanten een gratis proefperiode van dertig dagen aan voor Web Security. Aanmelding is mogelijk via de website (https://info.mimecast.com/tryweb) of via een e-mail naar het speciale adres TryWebSecurity@mimecast.com.

# # #

Over Mimecast
Mimecast Limited helpt meer dan 27.300 bedrijven en miljoenen werknemers om op een veilige manier gebruik te maken van e-mail en bedrijfsgegevens. Mimecast is opgericht in 2003 en biedt geavanceerde en op de cloud gebaseerde oplossingen om e-mail te beveiligen en te archiveren, zodat e-mail als bedrijfskritische applicatie altijd en overal voor organisaties en haar medewerkers beschikbaar en toegankelijk zijn. Mimecast biedt zijn portfolio aan in de vorm van één geïntegreerde dienst, waardoor gebruikers beschikken over een kant-en-klare oplossing voor e-mail risk management. Kijk voor meer informatie op www.mimecast.nl. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: